Nagyot lépett előre a pénzügyek digitalizációja

Nagyot lépett előre a pénzügyek digitalizációja
Most azok is felismerhették, mennyire fontos területe ez a mindennapoknak, akik a járványt megelőzően idegenkedtek a pénzügyeik digitális kezelésétől.

Tíz évet fejlődött nem egészen egy év alatt a digitális eszközhasználat az egész világon – ami egy éve ilyenkor elképzelhetetlen lett volna, az mára megvalósult: online meetingek, online szórakozás, online banki eszközök széleskörű használata minden generációban. A K&H adatai szerint 2020-ban az előző évhez viszonyítva óriásit ugrott a mobilbank használata: jelenleg a K&H-nak 570 ezer digitálisan aktív ügyfele van, ami a teljes ügyfélkör 82%-át jelenti. A GKI Digital kutatása szerint 2020 első kilenc hónapjának online forgalma pedig 30%-kal haladta meg az előző év azonos időszakát, elérve a bruttó 526 milliárd forintot.

A fentiekből látható, hogy sokan megismerkedtek és áttértek az online világra, köztük olyanok is, akik korábban távol tartották magukat ezektől a megoldásoktól.

A felnövekvő generáció számára a tudatos pénzügyi gondolkodás mellett a digitális térben való biztonságos ügyintézés, tájékozódás nélkülözhetetlen készséggé vált. A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő tematikájának évek óta részét képezi a banki digitalizáció témaköre. Nem véletlen tehát, hogy az idei vetélkedő fókusztémája is a pénzügyi digitális innováció – a tavalyihoz hasonlóan online zajló vetélkedőn ilyen pénzügyi témákban is összemérhetik tudásukat az egyes korosztályok. A jelentkező csapatokat és felkészítőiket ezen a felületen várják.

„Minden elismerést megérdemlő és örömteli is egyben, hogy 11 hónap alatt a pedagógusok milyen mértékű digitális fejlődési utat tettek meg, sokan kilépve ezáltal a komfortzónájukból” - mondja Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Úgy érezzük, a tanárok az elmúlt egy évben hozzászoktak, hogy a tanórák mellett az iskolai versenyek is online platformra kerültek és felkészülten várják a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő fordulóit. Sőt, az innovatív felületek bevonásával izgalmas, korszerű felkészülésben és versenyhelyzetben próbálhatják ki magukat a diákok is.”

Jelentkezni 2021. március 26-ig itt lehet a pénzügyi versenyre.

Fotó: K&H

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!