Nagy változásokat hoz majd magával az új Windows!

Nagy változásokat hoz majd magával az új Windows!
Nemsokára bejelenti a Microsoft a Windows következő generációját. Úgy tűnik, valóban nagy változásokat hoz majd magával, s erről álláshirdetések is árulkodnak.

Mintha csak tegnap történt volna, de már jó pár év eltelt azóta: a Microsoft 2015-ben jelentette be a Windows 10-et, ami ugyan egyre jobbá vált az évek során, azonban a felhasználói felület nagy része változatlan maradt a 2015-ös nagy átalakításhoz képest. Ahogy a Windows Latest is megjegyzi: valójában a Windows 10 továbbra is a Windows 8, a Windows 7, a Windows XP, sőt még a Windows 95 felhasználói felületének funkcióit/elemeit használja.

Bár még jó pár nap hátra van az „új” Windows bejelentéséig, álláshirdetések is árulkodnak arról, hogy a Sun Valley kódnéven futó frissítésben valóban „forradalmi” változások lesznek.

Már áprilisban megjelent olyan állásajánlat, amelybe szerepelt, hogy a Microsoft „új részeket épít és korszerűsíti a Windows felület meglévő részeit”. Egy másik, nemrégiben megjelent álláshirdetést pedig az a csapat tett közzé, amelyik az „ember-számítógép interakció jövőjének megépítéséért felelős a Windowsban”. Ennek a csapatnak a célja, hogy javítsa a felhasználói felület funkcióinak interakciós tapasztalatait, ide tartozik például a Start menü és a Tálca, az érintés, a hang és az ablakok.

„Az ember-számítógép interakció jövőjét építjük a Windowson belül. Ha segíteni akar az operációs rendszer leggyakrabban használt szoftverélményeinek kiépítésében, és finomítani kívánja azokat, hogy a Windows-eszközök következő generációja még jobban felszabadítsa az ügyfelek kreatív és produktív lehetőségeit, akkor csatlakozzon a csapatunkhoz, és segítsen meghatározni és megvalósítani a Windows következő generációját – áll az álláshirdetésben.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!