Mutatunk egy 60 ezres PC-t, ami atomerős és elfér a zsebedben

Mutatunk egy 60 ezres PC-t, ami atomerős és elfér a zsebedben
A minden elektronikus kütyüt is gyártó Xiaomi rukkolt elő most egy egészen ígéretes darabbal.

A mini PC-k általában nem jelentenek túl nagy újdonságot, a Lenovo, a HP és a Dell is gyárt már ilyeneket egy jó ideje, amiket tök jól lehet használni fa ék egyszerűségű feladatok végrehajtására, illetve kifejezetten gaming vonalon is születtek figyelemre méltó próbálkozások, gondoljunk itt elsősorban az Intel gyermek NUC-ra vagy a Corsair One 161-re.

Ígéretes tartalom

A Xiaomi közösségi finanszírozásra bocsátotta az új zseb PC elképzelését, és pillanatokon belül össze is jött az előirányzott összeg. A gép maga nem nagyobb, mint egy Rubik-kocka, egy négymagos Intel Celeron J4125 processzor hajtja, van benne 8 GB DDR4 memória, SSD meghajtót is tartalmaz, valamint egy HDMI csatlakozót, két USB 3.0-ás csatlakozót és egy USB-C portot is. Van benne továbbá mikro SD olvasó és egy 3,5 mm-es jack csatlakozó is.

Olcsó és jó játékokat is elvisz

A videókártyája lehetővé teszi, hogy olyan játékokat csapassunk vele, mint a Control, vagy a Metro Exodus, amikhez normális esetben legalább egy gamer laptopra szükség lenne. A gép ára az alapkészülék esetében olyan 60 000 pénz körül van, ha az extrákkal felturbózottra fájna a fogunk, azt is kihozhatjuk olyan 80 000 körüli pengő magyar forintból.

A dolog hátulütője, hogy egyelőre nincs semmi jel arra, hogy a kínai kickstarterként ismert Youpin felületén kívül bárhol máshol is forgalmazni akarnák a készüléket, de öröm az ürömben, hogy területi korlátozásokról nincs szó az oldalon, így akár meg is rendelhetjük tőlük.

(via Gizmodo)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Lóska Márton

Fiatal voltam és kellett a pénz, ezért relatíve korán beszálltam az internetes újságírásba, ami folyamatosan változott az évek alatt, ahogyan a net is (emlékeztek még a Facebook előtti időkre?!). Most …


Címkék: Xiaomi