Mutatjuk mit tegyél, ha téged is idegesít a hajszárítós Instagram átverés

Mutatjuk mit tegyél, ha téged is idegesít a hajszárítós Instagram átverés
Napok óta terjed az átverés Instagramon, melyben ismeretlen kamuprofilok jelölik meg a felhasználókat, és azt állítják, hajszárítót nyertek. Vannak, akik napi öt értesítést kapnak különböző megjelölésekről.

Sokaknak már az agyára megy a legújabb átverős-kampány, ami ezúttal az Instagramon kezdett el terjedni. Az átverés lényege, hogy a felhasználót ismertlen profilok jelölik meg olyan posztokban, melyek azt állítják, hogy hajszárítót nyertek. Mivel a bejegyzésekben nem lehet linkeket elhelyezni, ezért a megjelölt felhasználóknak a profil leírásában található hivatkozásra kell kattintani, ami egy adathalász felületre vezeti őket – írja a 24.hu.

Ha már elegünk van a kamu-nyereményjátékokból, elintézhetjük, hogy többé ne jelöljenek be minket ezekben a bejegyzésekben. Első lépésként jelenteni kell az Instagramnak a kéretlen tartalmat, amit a bejegyzés felső sarkában látható három pontra kattintva tehetünk meg. Az Instagram fel fogja ajánlani a fiók letiltásának lehetőségét.

Második lépésként keressük meg a Beállítások/Adatvédelem/Bejegyzések menüt, ahol az -Említés panel alatt megadhatjuk, hogy ezentúl csak azok jelölhessenek be minket, akiket követünk.

Végül, a Megjelölés engedélyezése menüpontban is válasszuk az „Általad követett emberek” funkciót.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!