Mutatjuk mire figyelj, ha hordozható hangszórót választanál!

Mutatjuk mire figyelj, ha hordozható hangszórót választanál!
Nyakunkon a nyári időszak, amikor a hordozható hangszórók gyakran praktikus elemei egy szabadtéri, közösségi eseménynek, ráadásul a készülékek népszerűségét az egyes zenei streamingszolgáltatók egyre elterjedtebb használata is növeli– mutat rá a MediaMarkt. A műszaki áruházlánc a közkedvelt, vezeték nélküli hangszórókat gyártó JBL-lel közösen ismertet most néhány ökölszabályt, amelyek a megfelelő készülék kiválasztását segíthetik.

Az első fontos szempont, amit érdemes figyelembe venni, hogy mitől lehet egy hangszóró kültérre is alkalmas. A szabadtéren is használható eszközöket alapvetően az különbözteti meg a csak beltéren alkalmazhatóktól, hogy jellemzően nagyobb a méretük és a teljesítményük, az akkumulátor gyakran a készülékbe van építve, és ellenállóak az időjárással szemben. Ezen kívül vannak fixen telepíthető, illetve hordozható készülékek is. Utóbbiak sokszor vállpánttal vagy kerekekkel vannak ellátva, és többnyire nincs bennük akkumulátor, hogy könnyedén lehessen őket mozgatni.

Kisokos a választáshoz

Nem kell profi hangtechnikusnak lenni ahhoz, hogy az ember megtalálja azt a készüléket, ami egyszerű és praktikus megoldást biztosít.

„Fontos és egyszerű igazodási pontot ad a döntéshez, hogy hány fő hallgatja majd a zenét. Ha csak háttérzenéhez használja egy 3-5 fős társaság, akkor a hangszóró legyen legalább akkora, mint egy felnőtt ember tenyere, de nem kell nagyobbnak lennie az alkarjánál. 15 fős társaságnál a hangfal legalább a medencecsontig érjen. Ha 25 fő feletti a csapat, akkor az az optimális, ha két ember kell ahhoz, hogy elbírja a hangfalat” – összegez néhány segítő támpontot a választáshoz Döme Zsolt, a MediaMarkt által forgalmazott szórakoztató elektronikai eszközök szakértője. Mindez a hang erejét és az akkumulátor üzemóráját is meghatározza, hiszen minél nagyobb a hangfal, annál nagyobb akku és hangszóró fér bele.

A szakember továbbá felhívja a figyelmet az aktuális trendre, miszerint az utóbbi években fiatalok és idősebbek között egyaránt népszerűvé váltak a zenei streaming szolgáltatók és podcastok, ez is egyértelműen hajtja a hordozható, vezeték nélküli készülékek iránti keresletet.

Medence mellé és karaoke-hoz is van ideális berendezés

Az ismert nemzetközi márka kültéren használható hangszórói például zárt térben is ugyanúgy alkalmazhatóak, miközben rendelkeznek a szabadtéri használathoz szükséges tulajdonságokkal. Kezelésük könnyű, gyorsan megtanulható. Van köztük por-, csepp- és vízálló modell, ez a kültéri használatnál különösen fontos szempont lehet, tehát így bátran bevethetőek a strandon, medence mellett, vagy egy kerti partin, és akár 12-18 órán át minőségi hangzást biztosítanak. Kisebb bulikhoz, kerti rendezvényekhez olyan hangfal is elérhető, amelyhez mikrofon csatlakoztatható, valamint vállpánttal rendelkezik, ezért könnyen mozgatható. Sőt, még egy rendkívül hasznos kiegészítővel, sörnyitóval ellátott termék is választható.

Nagyobb térhez, nagyobb társaságnak olyan hangfalat is kínálnak, ami hangeffektekkel, jó hangminőségben, beépített fényekkel, személyre szabott LED-show-val dobja fel a hangulatot, és még mikrofon-gitár bemenettel is rendelkezik. Így szabad stílusú fényinterakciókkal is lehet játszani.

Fiatalabb baráti társaságoknak a könnyen hordozható, sokféle színben elérhető készülékek ajánlottak, ha pedig a társaság szeret énekelni, akkor a bátrabbak a sok esetben tartozékként járó mikrofon segítségével beatbox-szal vagy karaoke-val fokozhatják tovább a hangulatot.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!