Mutatjuk, melyik alkalmazásokat tölti le most mindenki

Mutatjuk, melyik alkalmazásokat tölti le most mindenki
Kiadta szokásos alkalmazásletöltési jelentését a Sensor Tower arról, hogy milyen alkalmazásokat töltöttek le a legszívesebben a felhasználók.

Pró és kontra forrnak az indulatok Amerikában a TikTok körül, de ez nem gátolja meg a felhasználókat abban, hogy minden eddiginél nagyobb kedvvel töltsék le az alkalmazást – derül ki a Sensor Tower friss jelentéséből, amelyet a hvg.hu szúrt ki. Szeptemberben globálisan 61,1 millió letöltést könyvelhetett el az app, és mind a két nagy platformon (iOS, Android), mind összességében listavezetővé vált (a nem játék célú alkalmazások között). Ez kétszázalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.

A Sensor Tower országonként is vizsgálta a telepítéseket. Az éllovas itt Brazília, a világ összes telepítésének 11 százalékával, majd kilenc százalékkal az Egyesült Államok következik.

Hasonlóan népszerű a Zoom is, az iOS-es appok között, illetve az összesített listán a második helyre került, az androidoson pedig a harmadikra. Az appot nagyjából 55 milliószor telepítették, ez 21,4-szeres növekedést jelent a 2019 szeptemberi adathoz képest. Az ok persze egyértelmű: a világjárvány, és ehhez kapcsolódóan a videokonferencia-alkalmazások felértékelődése. Ami az országonkénti megoszlást illeti: a legtöbben Indiában telepítették a Zoomot (23 százalék), majd az Egyesült Államokban (16 százalék). Az öt leggyakrabban letöltött alkalmazás között szerepel még a Facebook, a WhatsApp és a Google Meet.

A Sensor Tower számai egyébként azokra az alkalmazásokra vonatkoznak, amelyeket a két hivatalos alkalmazás-áruházból, azaz az App Store-ból és a Google Play Store-ból töltöttek le, tehát nem veszik figyelembe a harmadik fél alkalmazásboltjából származó letöltéseket. Nem számolják bele továbbá az Apple saját alkalmazásait és az előre telepített Google-alkalmazásokat, hiszen azok minden új készüléken ott vannak. Ezenkívül a jelentés csak egyedi letöltéseket tartalmaz, és alkalmazások több verzióját (például a Facebook Messengert, valamint annak adattal és energiával is takarékoskodó, Messenger Lite nevű kiadását) együtt kezeli.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!