Mutatjuk, hogyan szabadulhatsz gyorsan a Zoom-meetingekről

Mutatjuk, hogyan szabadulhatsz gyorsan a Zoom-meetingekről
Menekülnél egy Zoom-értekezletről, de nem tudod, hogyan tedd? Az alábbi ingyenes webalkalmazás különféle háttérzajok előcsalogatásával segít a szabadulásban.

A koronavírus-járvány a videokonferenciák felértékelődését is magával hozta, többek között a Zoomot is rengetegen használják világszerte. Előfordulhatnak viszont olyan virtuális találkozók, amelyekről szívünk szerint menekülnénk, de nem tudjuk, miként tegyük ezt. Ilyenkor segíthet a Zoom Escaper nevű ingyenes alkalmazás, amely a menekülést segítő álzajokat kelt, így egyfajta magyarázatot ad arra, miért hagyjuk ott az értekezletet - írja a hvg.hu.

A Zoom Escaper webalkalmazásként érhető el, és windowsos PC-n és Maceken is bevethető. Hogy használhassuk is, egy külön eszközt kell telepítenünk a számítógépre, a VB Cable-t. Ez egy virtuális mikrofont ad a rendszerhez. A telepítése után újra kell indítani a számítógépet, majd az Audio beállításoknál alapértelmezetté kell tenni a virtuális mikrofont: CABLE input (VB-Audio Virtual Cable).

Ezután a Zoom alkalmazás beállításai között is meg kell keresni az Audiót, majd alapértelmezett mikrofonnak beállítani a CABLE-t. A háttérzaj elnyomást (Suppress background noise) alacsonyra (Low) kell állítani.

Most már készen állhatunk arra, hogy bármikor kilépjünk egy kellemetlenné vált konferenciáról. Egyszerűen kattintsunk a mikrofon opcióra, majd nyissuk meg a Zoom Escaper appot a böngészőnkben. Itt már választhatunk a felkínált „zavaró” lehetőségek közül: visszhang, rossz kapcsolat, babahangok, síró ember, építkezési zaj stb. Egyszerűen be kell jelölni valamelyiket, és máris megvan a hivatkozási alapunk.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Zoom