Mostantól e-taxi is rendelhető a Bolt applikációján keresztül

Mostantól e-taxi is rendelhető a Bolt applikációján keresztül
A Bolt budapesti szolgáltatásában elérhetővé tette a „Green″ elnevezésű e-kategóriát, lehetővé téve az utasoknak az elektromos vagy plug-in hibrid taxikkal való utazást.

A Bolt elindította mobilapplikációján belül a Green kategóriát, amely Budapesten lehetővé teszi az utasok számára, hogy kifejezetten elektromos vagy plug-in hibrid hajtású taxikkal utazhassanak.

A Bolt magyarországi flottájában tavaly mintegy 40 százalékkal nőtt az e-autók száma, ezzel pedig közel 300 tonnával csökkent a teljes taxiállomány károsanyag kibocsátása.

Az új kategória bevezetésével - a zöld szempontok mellett - a szolgáltató ösztönözni szeretné a taxis partnereit az e-mobilitásban való aktívabb részvételre, az utasok számára pedig nagyobb választékot biztosít a fenntartható közlekedési alternatívák közül.

„A mostani fejlesztésünkkel folytatjuk azt a megkezdett munkát, amelyet ügyfeleink elvárása alapján és egy élhetőbb városi közösség érdekében végzünk" – mondta dr. Sabjányi László, a Bolt HTX Kft. ügyvezető igazgatója. „Az elektromos járművek támogatása a platformunkon egy lépés afelé, hogy felkeltsük az emberek érdeklődését az új és fenntarthatóbb közlekedési alternatívák iránt, és ezzel egyidejűleg a környezettudatos városi közlekedés még szélesebb körét biztosítsunk, miközben csökkentjük az ökológiai lábnyomunkat" – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A Bolt piacvezetőként kínálja taxi szolgáltatásait Budapesten, ezen kívül már 6 vidéki nagyvárosban, Pécsett, Nyíregyházán, Miskolcon, Szegeden, Debrecenben és Sopronban is utazhatunk a társasággal. A cég az első európai szuper-app a mobilitás területén, immár több mint 500 városban van jelen a világ 45 országában, és hálózata mintegy 3,5 millió flotta-, sofőr- és futárpartnerből áll.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!