Mostantól akár egy hónapra is bérelhetünk elektromos autót!

Mostantól akár egy hónapra is bérelhetünk elektromos autót!
Elsőként tette elérhetővé Magyarországon a hosszútávú carsharing szolgáltatást a SHARE NOW. Az autómegosztó céges ügyfelei egyre gyakrabban használnak napos csomagokat hét közben: az üzleti célú és legalább egy napra szóló bérlések háromnegyede már hétköznapokon történik. Eközben a magánfelhasználók körében a napos csomagok továbbra is a hétvégi időszakban a legnépszerűbbek.

Szeptemberben közel 20 százalékkal csökkent a napidíjas carsharing csomagbérlések volumene a nyári időszakhoz képest, leginkább az 1 és 2 napos hétvégi konstrukciók közkedveltsége miatt. A percdíjas bérlések számának emelkedése, továbbá az órás csomagok növekvő népszerűsége következtében ugyanakkor összességében többet vezettek a Share Now ügyfelei szeptemberben, mint a nyári hónapok bármelyikében.

„Az órás csomagbérlések 70 százaléka hétköznapokra esik, ami azt mutatja, hogy ez a használat egyre jellemzőbb a mindennapi élethelyzetekre is a szabadidős tevékenységek mellett" – mondta Buday Bence, a Share Now ügyvezető igazgatója, valamint elárulta, hogy a néhány órára szóló bérlések számában 6 százalékos bővülést hozott az ősz első hónapja. „A legnépszerűbb a kétórás csomag, amely több tennivaló elintézéséhez is elegendő, annak kockázata nélkül, hogy a számla végösszegét egy esetleges forgalmi dugó dobná meg" – tette hozzá.

Miközben a privát ügyfelek továbbra is jellemzően a hétvégéken keresik a hosszabb, napidíjas csomagokat, a vállalati felhasználóknál teljesen más a helyzet: az üzleti célú napos csomagbérlések 75 százaléka már a hétköznapokon történik. A privát és vállalati ügyfelek folyamatosan növekvő hosszabb csomagok iránti igényeire reagálva a Share Now Magyarországon elsőként vezette be a hosszútávú carsharinget: benzines autói napos csomagokban 1-től már egészen 30 napig bérelhetők. Külön kaució fizetésére nincs szükség: a meghatározott számú kilométert tartalmazó csomagokban benne van a benzinköltség, az országos autópályamatrica és a 100 ezer forintban maximalizált casco-önrész. A felhasználónak elég beülnie, vezetnie, majd a Share Now zónában lezárnia az autót. Többnapos bérlés esetén előfoglalással házhoz is rendelheti az autót a szolgáltatás applikációjából.

Természetesen magánutakra, akár 1-2 hetes vakációkra is el lehet vinni az autókat, amelyek között mostantól egy új márka sokoldalú városi szabadidőautója, a Peugeot 3008 is megtalálható. Az 520 literes csomagterével nagybevásárlásra vagy csoportos kirándulásokra egyaránt tökéletes autók Buday Bence szerint. Sokoldalúságuk, nagy belterük és kényelmük miatt különösen népszerűek lesznek csomagbérlések esetén. Ezekkel együtt immár 390 autó közül választhatnak Budapesten a Share Now felhasználói.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!