Mitől érdemes óvnod az iPhone-odat?

Mitől érdemes óvnod az iPhone-odat?
Az Apple hivatalos közleményben hívta fel a felhasználók figyelmét bizonyos környezeti hatások káros következményeire.

A felhasználók több kapcsolódó fórumon is panaszkodtak, hogy az iPhone-ok kamerája sérült olyan szituációkban, amikor hosszabb ideig motorbiciklire rögzítették a készüléket. Az Apple reagált ezekre a beszámolókra, és hivatalos közleményben figyelmezteti az embereket arra, hogy miért nem érdemes a telefonokat motorozás során használni - írja a pcworld.hu.

A sérülés kockázatának azok az iPhone-ok vannak kitéve, amelyek OIS, vagyis optikai képstabilizálás, valamint AF, azaz autofókusz funkcióval rendelkeznek.

Az Apple közleményéből kiderült, hogy a motorok olyan nagy erejű és magas amplitúdójú rezgéseket generálnak, amelyek a járművek vázán és a kormányán keresztül is elérik a telefonokat. Ezek a rezgések pedig hosszabb távon rongálhatják a kamerák OIS és AF rendszereit is.

A kisebb teljesítményű motorok, mopedek és elektromos járművek esetében kisebb a kockázat, viszont ekkor is érdemes olyan állványt használni, ami csökkenti a rezgések hatását.

Az OIS funkció az iPhone 6 Plus és újabb készülékekben működik, az AF pedig az iPhone XS és az annál újabb telefonokban érhető el. Az iPhone 11 és későbbi készülékek Ultra Wide kamerájában nincsen OIS, de ezek esetében is érdemes odafigyelni a megfelelő védelemre, és kímélni a készülékeket a rezgésektől.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone, Apple