Mindent elsöpör a Facebook?

Mindent elsöpör a Facebook?
A 2009-es kép még nagyon színes volt közösségi média oldalak tekintetében. Mostanra gyakorlatilag az egész világ a Facebookot használja. Ilyen volt, ilyen lett a közösségi média térképe.

Sokan úgy gondolják, hogy a Facebook lassan eléri azt a szintet, amikor már nem növekedhet egy közösségi oldal. A Facebook viszont köszöni és jól van, egyáltalán nem gondolkodok azon, hogy jöhetnek rosszabb napok is.

Úgy látszik semmi sem ingathatja meg Zuckerberg birodalmát, hiába a Google+ támadás, vagy a Pinterest őrület. A Facebook felhasználói tábora növekszik. legfrisebb adatok szerint már 1,1 milliárd ember használja. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy fogalmunk sincs arról, hogy mennyi ebből a valódi ember és mennyi a hamis felhasználói profil.)

A legmerészebb becslések szerint akár 30-40 százalék fake profil is lehet a valódiak mellett. Mindezek ellenére a Facebook elvette a levegót a korábban büszke lokális közösségi oldalaktól. Legalábbis ez látszik arról a térképről, amelyet olasz kutatók készítettek és tettek közzé.

Az izgalmasabb képet a 2009-es állapot mutatja, amikor még voltak "nemzeti" közösségi oldalak. Ekkor még az Orkut, vagy az iWiW egyértelműen a saját országának meghatározó közösségi oldalaként funkcionált. Mára ez annyira megváltozott, hogy egyes országokban, a megmaradt közösségi oldalak már csak a második helyen, vagy a harmadikon helyzkednek el a Facebook mögött. A kivételek Oroszország, Irán és Kína.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!