Mindenkit érintő változást vezetnek be a Google Drive-ban

Mindenkit érintő változást vezetnek be a Google Drive-ban
Szigorú ellenőrzést vezet be a Google a Google Drive-ban. Hamarosan a legkorszerűbb módszerekkel fogják átvizsgálni a felkerülő tartalmakat, a sértőnek ítélt fájlokat pedig megjelölik, így azokat nem lehet majd továbbosztani.

A Google új irányelveket vezetett be, melyek a Google Drive felhőalapú tárhelyet érintik elsősorban. Az újítás célja, hogy a sértőnek ítélt tartalmakat ne lehessen másokkal megosztani, így védve a felhasználókat a zaklatástól és gyűlöletbeszédtől – írta meg a hvg.hu.

A Google a korábbinál hatékonyabb ellenőrzést ígért, hiszen a jogsértő tartalmakat csak így tudja beazonosítani. A szabálysértőnek ítélt fotókat és dokumentumokat automatikusan megjelölik, ezek a fájlok onnantól kezdve senki máshoz nem juthatnak el. Sértő tartalom esetén a felhasználók írásos értesítést kapnak, előfordulhat ugyanis, hogy a rendszer tévedésből korlátoz vagy töröl egy fájlt. A felhasználóknak ilyen esetben lehetőségük lesz egy rövid indoklással kérvényezni a tartalom visszaállítását.

Hogy pontosan mikortól vezetik be a sértő tartalmak megjelölését, azt egyelőre nem lehet tudni, de a Google szerint hamarosan élesítik az új ellenőrző funkciót.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!