Mikor lesznek a repülő autók teljesen hétköznapi járművek?

Mikor lesznek a repülő autók teljesen hétköznapi járművek?
A Kaspersky újonnan indított Safer tomorrow platformja az emberiség jövővel kapcsolatos legjelentősebb kérdéseire próbál meg jobb válaszokat adni.

A platformot egy, a BBDO globális reklámügynökség egyik üzletága által fejlesztett „jövendőmondó” neurális hálózat vezérli. A naponta válogatott jóslatok, illetve előrejelzések élőben streamelve jelennek meg egy hirdetőtáblán, amely Új-Zéland keleti partján található – az első olyan helyszínek egyike, ahol láthatjuk egy új nap kezdetét és megismerhetjük a jövőt.

A Kaspersky törekszik egy védettebb és biztonságosabb világ megteremtésére. Ennek megvalósítása érdekében a globális kiberbiztonsági vállalat szoros figyelemmel kíséri a technológiai trendeket és előrejelzéseket, hogy képet kaphasson arról, mire számíthatunk a jövőben, és miként tehető mindaz már előre biztonságossá. Továbbá úgy véli, hogy minél többen gondolkodnak el a jövőn, és azon, hogy milyen irányba mehet a társadalom és a technológia, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy meg tudják jósolni a jövő várható fejleményeit, és hozzájárulhatnak e jobb és biztonságosabb holnap megteremtéséhez.

A Safer tomorrow platform segítségével a világon bárki választ kaphat a „holnappal” kapcsolatos legfontosabb kérdésekre, például, hogy „mikor lesznek a repülő autók teljesen hétköznapi járművek”, vagy hogy „mire lesz képes a 3D-nyomtatás 2050-re”? Emellett az érdeklődők élőben nézhetik a világ egyik legelőrébb járó időzónájában található hirdetőtáblát a www.safertomorrow.online webhelyen keresztül.

A speciálisan a platformhoz fejlesztett neurális hálózat a legújabb gépi tanulási architektúrát és technikákat használja. Az algoritmust megtanították arra, hogy elemezze a kérdéseket, majd a témához kapcsolódó több százezer forrásból begyűjtött adat alapján adjon előrejelzéseket. Az előrejelzésekhez használt referenciaadatok között sci-fi könyvek és magazinok, válogatott médiumok és blogok találhatók. Az algoritmus a Kaspersky projektje, az Earth 2050 meglátásait is felhasználja. Ez a projekt azt mutatja be futurisztikusan, hogy milyen lesz a világ 30 év múlva.

„Az emberiséget már régóta foglalkoztatja a jövőbe tekintés és a jövő megismerésének gondolata. Ez a tudás teszi lehetővé számunkra, hogy biztonságban érezzük magunkat, hogy felkészültek és magabiztosak legyünk. A Kaspersky egy olyan fényes jövőben hisz, amelyben a technológia eddig még sosem látott lehetőségeket nyit meg az emberiség előtt, és ezért akarjuk a jövőt biztonságossá tenni. A Safer tomorrow platformot azért hoztuk létre, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, milyen is lehet a jövő, és hogy biztosabbak lehessünk a jövő hozta lehetőségeket illetően” – fejtette ki Andrew Winton, a Kaspersky marketing részlegének alelnöke.

Az ideiglenes hirdetőtábla Új-Zéland Wairarapa régiójában, Castlepoint Stationnél áll a parton; egész pontosan itt található. A szerkezetet február 25-ig látogathatja a nagyközönség, aztán pedig lebontják.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Kaspersky, bbdo