Miért inkább Kickstarter?

Miért inkább Kickstarter?
Egy tegnapi meetup apropójára, nagyon nem mindegy, hogy melyik közösségi finanszírozási oldalt használjuk. Az sem, hogy miként. A siker múlik rajta.

Ha a tanácsomat kérik közösségi finanszírozás ügyben általában kategorikusan a Kickstartert ajánlom. Ritka eset, hogy a válaszom nem ez. Persze, ha valaki közösségi, szociális vagy karitatív kezdeményezésre gyűjt akkor más a helyzet. Akkor egyértelmű az Indiegogo.

Azért azonban, mert könnyebb valami nem biztos, hogy jobb is. A sorrend gyakorlatilag a következő: ha tech kütyüd van, prototípussal... akkor az amerikai Kickstarter a legjobb lehetőség neked. Az esélyeid és a támogatottság itt a legnagyobb. Ha nem megy az amerikai verzió az angol kb. a felét hozhatja. Ennyit számít, hogy Font vagy dollárjel áll a támogatási összeg mögött.

Ha szoftvert, mobil appot vagy hasonlót fejlesztenél felejtsd el a Kickstarter. Nem fog menni. Az oldal minden ilyet visszadob. A technológiád része lehet egy mobil app, de maga a termék nem lehet ilyesmi.

Indiegogo: sokadszor mondom, nagyon sokat fejlődött, de nagyon kicsi az esély a sikerre.
Azért mert könnyű rajta kampányt indítani nem biztos, hogy jobb. Az adatok és számok sokatmondóak.

A kampány indításhoz még egy tanács. Ha videód rossz, buktál, ha a kommunikációd nulla, buktál, ezek nélkül nem működik az egész. Ne reménykedj a hazai támogatókban és ne akarj okos, kicsi és magyar cégnek látszani, mert akkor is buktál. Használj amerikai sablonokat és tökéletes alámondást. Legyél sikeres úgy, ahogy ott az szokásos.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!