Mi történik 1 perc alatt az interneten?

Mi történik 1 perc alatt az interneten?
Döbbenetes számokkal szolgál az az infografika, amely az internet egy percét dolgozza fel. Mire is elég a percenként keletkező 689 000 gigabyte adat?

Az Intel kutatói feltérképezték az interneten töltött időnket, kiszámították, hogy mennyi adattal gazdagítjuk a világ adattárházainak foglaltságát.  A legnagyobb szolgáltatások meglepő sebességü növekedésre is fényt derírtettek.

Az érdekességek egyike, hogy percenként 83,000 dollárnyi eladást regisztrál az Amazon, mialatt 1300 új mobil tulajdonos kezdi el használni az új kommunikációs eszközét. A Google keresőben minden percben 2 millió feletti keresést indítanak, mialatt a Flickr felhasználók mintegy 20 millió képet néznek meg.

A rosszfiúk botnet támadásai 135 gépet fertőznek meg ugyanannyi idő alatt, amig 204 millió emailt küldünk el. A Facebook rajongók 6 millió oldalletöltést generálnak, míg a Twitter 100 000 új bejegyzéssel gazdagodik.

A legduvább talán adatmennyiségben is a Youtube 1,3 millió videó megtekintésével és percenként 30 órás feltöltésével. A hálózatba kapcsolódó eszközök mennyisége mára elérte a Föld teljes lakosságának létszámát. A jóslatok szerint ez már 2015-re megduplázódhat.

Az internetre csatlakozók többsége ezen szolgáltatások segítségével szerzi az információi többségét, s ezek a számok folyamatos növekedése várható a következő években. Az Intel láthatóan felkészült a jelen és a jövő Big Data kihívásaira.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!