Metált nyomtak a robotrockerek

Metált nyomtak a robotrockerek
A GE kutatói olyan robotokat alkottak, melyek segítségével tegnap New York megtapasztalhatta, milyen egy valódi robotrockbanda. Black Sabbath és AC/DC.

A manhattani Union Square Parkban adott kedden koncertet a Compressorhead, a fémtestű, szilíciumagyú német robotokból álló rockbanda. A robotokat a GE mérnökei alkották és állítólag egész jól nyomják a klasszikus rockzenét.

Az esemény megálmodóinak célja volt, hogy felhívják a figyelmet az ipari internetre, arra a feltörekvőben lévő digitális hálózatra, amely összeköti az embereket, a szoftvereket és a „briliáns" gépeket. Persze a GE megvillanthatta a koncert segítségével a saját innovatív képességeit is.

A koncert ottani idő szerint 13:00 órakor kezdődött, a show-t élőben közvetítette a Spotify. A robotok olyan klasszikusokat játszottak, mint a Motörhead Ace of Spades-je, a Black Sabbath Ironmanje, valamint az AC/DC TNT-je.

Az érdekes kísérlet különleges területen mutatja be a robotika lehetőségeit, a hangszerek élvezhető megszólaltatása, a színpadi előadás megtervezése és kivitelezés izgalmas távlatokba engedi kalandozni a kutatókat.


A művészet és a technológia határán lavírozó fejlesztők saját zenei tudásukat adták át a csillogó szerkezeteknek, s természetesen a különleges koncert sikeréért sokkal több technikus és mérnök dolgozott, mint normális esetben. A robotzenészek saját felvételt még nem készítettek, s a példaképeik többsége a mindenki által ismert klasszikusok közül került ki.

A zenekar weboldal készítésből nem vizsgázott olyan jól, mint koncertezésből. A koncertről csak előzetest tudunk mutatni, ha valaki személyesen részt vett olvasóink közül személyes beszámolót szívesen veszünk.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!