
Egy izraeli ételtechnológiai cég, a Steakholder Foods most bejelentette, 3D printerrel kinyomtatták az első adag laborhalakat, amelyeket állati sejtek tenyésztéséből laboratóriumban állítottak elő – írta szerdán a Reuters.
A cég nemrég a szingapúri Umami Meats vállalkozással lépett partnerségre, hogy halfilét gyártsanak és így enyhítsék a túlhalászás miatt a halpopulációkra nehezedő nyomást. Az Umami Meats jelenleg fűrészes sügérek sejtjeit használja fel, amelyekből izmokat és zsírt növesztenek. A Steakholder Foods ezután a szöveteket hozzáadja egy úgynevezett biotintához, ezt aztán egy 3D-ételnyomtatóba teszik, majd olyan halfiléket nyomtatnak, amelyek a tengeri halak alakjához és mintázatához hasonlítanak.
Az Umami Meats jövőre tervezi piacra dobni első termékeit, először Szingapúrban, majd a szabályozástól függően az Egyesült Államokban és Japánban. Egyelőre kérdés, hogyan fogadják majd a vásárlók a laborhalfilét, főleg úgy, hogy a tengeri halak árához képest elég borsosnak ígérkezik az áruk.
Olvasd el a teljes cikket a Qubit oldalán!
Lead fotó forrás: Steakholder Foods
Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!