Megvan az első hallgató, aki a metaverzumban diplomázott le

Megvan az első hallgató, aki a metaverzumban diplomázott le
Az egyetemista a metaverzumról írta a diplomamunkáját és ott is vette át érte az oklevelet.

A kommunikációs technológia és média mesterszakon végzős Edoardo Di Pietro már munka mellett folytatta a tanulmányait. Pihenésképpen, mint sok más kortársa, ő is többször megfordult az egyik legismertebb videojátékban, a Minecraft világában - írja a bitcoinbazis.hu.Noha nem volt számára ismeretlen a metaverzumok működése, mégse ez volt az oka, hogy Edoardo pont azt választotta a diplomamunkája témájául. A második olaszországi lezárások teremtette helyzet keltette fel a figyelmét a metaverzumok lehetséges alkalmazási módszerei iránt. A vállalatnál, ahol Edoardo dolgozik, a karácsonyi céges bulit a lezárások miatt ugyanis a metaverzumban tartották meg. A diák ekkor gondolkodott el mélyebben azon, hogy a virtuális világok milyen szerepet játszhatnak majd az emberek életében a későbbiek folyamán.

Az egyetemista az ominózus céges bulin keresztül mutatta be a virtuális valóság egyik lehetséges alkalmazási módját. “A jelen és a jövő között: a metaverzum hatása a társadalomra” című diplomamunkájában részletesen bemutatta a metaverzumok létezését lehetővé tevő technológiákat. Emellett kielemezte a metaverzumok lehetséges hétköznapi alkalmazási módjait a szórakoztató ipar és a gazdaság területén.

A diplomaosztó a témaválasztáshoz méltóan zajlott. Edoardo a valóságban az egyetemen a hagyományos babérkoszorúval a fején vette át a diplomáját. A családja körében vett részt az ünnepségen, ám a látható vendégeken kívül jóval többen csatlakoztak az ünnepléshez. Az egyetemi ceremóniával egyidőben ugyanis a metaverzumban is megtartották az eseményt. A virtuális diplomaosztón a végzős diák mellett a konzulense, valamint két oktató is részt vett az avatárjaikon keresztül. A metaverzumban tartott ünnepséghez többen is csatlakoztak még a fiatalember családjából és barátai közül is.

A szülei mellett az egyetem oktatói is büszkék a volt diákukra. Edoardo konzulense, Michele Cornetto szerint a világon elsőként készült ilyen mélységű átfogó elemzés a metaverzumok és az emberiség közös jövőjéről. Mint mondta: "Már most is közel negyven metaverzum létezik. Ez a diplomamunka mindannyiunk segítségére lehet abban, hogy megértsük, mit is hozhat számunkra a jövő."

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: metaverzum