Megváltozik a MÁV internetes rendszere

Megváltozik a MÁV internetes rendszere
Nagyot változik a MÁV internetes jegyvásárlási és információs rendszere, az Elvira. Vitézy Dávid szerint régóta időszerű megújulásról van szó.

Megújul a MÁV egyik legfontosabb felülete, az utazási információkkal és jegyértékesítéssel foglalkozó Elvira – írta Facebook-oldalán a budapesti közlekedési ügyekben rendszeresen publikáló egykori BKK-vezér, a ma a Budapest Fejlesztési Központot (BFK) irányító Vitézy Dávid. A szakember tájékoztatása szerint a fejlesztéssel az oldal mögötti motor is megújul, az immár azonos a MÁV telefonokra tölthető alkalmazása mögött működő jegyértékesítési rendszerrel, melynek felülete ugyancsak megújul.

Vitézy szerint az átdolgozott Elvira egyelőre próbaüzemben működik, ezért előfordulhatnak vele hibák, de az üzemeltető erre számított, és számít is: e célból egy visszajelzésre alkalmas aloldalt is készítettek, ahová a hibákkal kapcsolatos észrevételeket várják. “Kérem, mindenki éljen ezzel, még ha bukkan is hibára vagy csak javaslata van, ami valószínűleg elkerülhetetlen ekkora rendszerek átállása során” – írta Vitézy Dávid.

A poszt alatti hozzászólások alapján eddig főleg regisztrációs problémák merültek fel, más a már meglévő MÁV-os fiókkal nem tud belépni.

A jegyvásárlási felület a téli menetrend bevezetésével, december 13-án újul meg. Az ettől a naptól érvényes vonatjegyeket már csak az új felületen lehet majd megvenni.

Az új Elvira a MÁV alkalmazással közös fiókot használ, így a megvásárolt jegy a MÁV appban is megjelenik, valamint e-mailben is elérhető PDF-formátumban.

Vitézy szerint az átállás első lépcsőjeként december 3-tól a felület működését egyelőre korlátozott számú felhasználó tesztelheti, próbaüzem keretében. “Első körben ötszázan próbálhatják ki az új rendszert, azonban a vasúttársaság figyelemmel követi a működését, és folyamatosan emelik a tesztelésbe bevontak létszámát” – írta.

Vitézy Dávid úgy látja, nagy munka van még előttük, "de régóta időszerű megújulás vette most kezdetét a vasúti jegyértékesítés felhasználói felületein".

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: MÁV, internet