Megváltozik a Google térképe, több új funkció is jön

Megváltozik a Google térképe, több új funkció is jön
A Google is felismerte a koronavírus-járvány egyik kevésbé negatív hatását: azt, hogy többen kerékpároznak.

A Google Térkép újdonságai a koronavírus-járványhoz köthetők: a keresőcég szerint érezhetően megnőtt azoknak a kereséseknek a száma, melyeket kerékpáron való közlekedéshez indítottak a felhasználók, hogy így érjék el úti céljukat - írja a hvg.hu.

A konkrét fejlesztésekről egyelőre keveset tudni, de az biztosnak látszik, hogy nem egy-két újdonságról van szó, hanem egy jelentős méretű csomagról. A Google munkáját állítólag nagyvárosokban végzett adatgyűjtések is segítik, illetve a helyi önkormányzatok is részt vesznek a projektben.

A GSMArena idézi a lehetséges funkciók egyikét, melynek lényege, hogy a szoftver bizonyos városokban automatikusan a kijelölt bicikliútra, illetve kerékpárbarát utcákba tereli a közlekedőt. A szolgáltatás emellett a kerékpárkölcsönzőkkel is jobb együttműködésre törekszik, hogy a foglalás menete a korábbiaknál is egyszerűbb, gyorsabb legyen.

Azt nem tudni, hogy a Google mikor élesíti az újdonságokat, mik azok pontosan, és mely régiókban válnak elsőként kipróbálhatóvá.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: google, bicikli, térkép