Megszűntek a Vodafone korlátlan adatopciói

Megszűntek a Vodafone korlátlan adatopciói
Már nem érhetők el a Vodafone Magyarország szolgáltatásai között a korábban netsemlegességi szempontból sokat vitatott Pass zero rate adatopciók, melyek működését korábban a versenyhatóság is kifogásolta.

Október 24-től kivezette a kereskedelmi forgalomban elérhető szolgáltatások köréből az ún. zero rate adatopcióit a Vodafone Magyarország - írja a hwsw.hu. Az évek során kiderült ugyanis, hogy Vodafone Pass csomagokkal a szolgáltató az uniós netsemlegességi irányelvekben foglaltakat megsérti, így versenytársaihoz hasonlóan kénytelen volt kivezetni a konstrukciókat a portfóliójából.

A Vodafone számos, különböző tartalmak korlátlan adatforgalmazását biztosító Pass adatopciót kínált lakossági és üzleti ügyfelek számára - bizonyos opciókat szervesen beépítve (beárazva) egyes tarifákba, míg másokat külön havi díj fejében lehetett igénybe venni. Ilyen volt egyebek mellett a közösségi oldalak korlátlan használatát (külső hivatkozások megnyitása ebbe nem számított bele) lehetővé tevő Social Pass, a chat- és voip-szolgáltatásokat tartalmazó Connect Pass vagy a videostreaming appoknál használható Video Pass, illetve adott esetben ezek roaming környezetben is elérhető megfelelői.

Október 24-én a Vodafone a Pass csomagok eltörlése mellett új, lakossági sávos kedvezményt vezetett be Vodafone One néven, mellyel a legalább egy Vodafone mobil és vezetékes szolgáltatással rendelkező ügyfelek sávos díjkedvezményt, illetve egyéb kedvezményeket (pl. készülékkedvezmény, havi állandó plusz adatkeret) kaphatnak a szolgáltatótól. A Vodafone One-t minden, meghatározott tarifával rendelkező ügyfél számára automatikusan aktiválja a szolgáltató a mai naptól kötött, vagy meghosszabbított határozott idejű szerződések esetében.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Vodafone