Megjött az új Samsung Galaxy S21

Megjött az új Samsung Galaxy S21
A Samsung szempontjából érthető lenne a döntés, hogy a Galaxy S20-ak helyett inkább az új modelleket nyomnák. A felhasználók oldaláról azonban ez nem annyira egyértelmű.

A napokban bemutatkoztak 2021 első csúcstelefon-családjának tagjai, a Samsung Galaxy S21 modellek. Természetes, hogy a gyártó most ezeket a telefonokat értékesítené, és ennek érdekében több piacról is kivonná a tavalyi modellt. Legalábbis erre utal a TechRadar értesülése, ami azt taglalja, hogy számos országban már nem szállít több Galaxy S20 modellt a Samsung, ha azok elfogynának. Mind az Egyesült Államokban, mind az Egyesült Királyságban készlethiányra panaszkodnak a kiskereskedők a Galaxy S20 triót (S20, S20 Plus, S20 Ultra) illetően, bár a Samsung nem erősítette meg hivatalosan a modell-kivonást.

Bár a régebbi modellek megszüntetése bevált gyakorlat a telefonok esetében, azonban általában kétéves kifutást hagynak ezeknek. A Galaxy S20-nál viszont még egy év sem telt el. Azonban a Samsung szemszögéből nézve érthető a döntés. A Galaxy S20 ugyanis nem váltotta be a hozzá fűzött elvárásokat, miután a készülék a lehető legrosszabb időben indult. 2020 februárjában jelentették be, és egy hónappal később, amikor megkezdődött az értékesítés, az egész világ bezárkózott a koronavírus-járvány miatt. Ez sajnos igen negatív hatással volt a tavalyi modellek eladási számaira, állítólag ezért is jelentette be az új generációt a szokottnál korábban a Samsung.

© Samsung

Mindezt figyelembe véve valóban van annak értelme, hogy a dél-koreai cég „lecseréli” a Galaxy S20-at a Galaxy S21-re. Sokan viszont kifejezetten arra vártak, hogy a Galaxy S21 megjelenésével olcsóbban vásárolhassák meg a tavalyi S20-at, gyakori ugyanis, hogy egy új modell piacra kerülésekor csökkentik a régebbiek árát.

A Techradar idézi a Samsung válaszát arra a kérdésre, hogy tényleg eltávolítják-e a Galaxy S20 eszközöket: a dél-koreai cég állítja, továbbra is értékesítik a Galaxy S20 FE-t. A teljes Galaxy S20 sorozat elérhetősége pedig régiónként változik. Egyébként még ha nem is kapnak újabb szállítmányt a tavalyi telefonokból a kiskereskedők, a felújított modellek még egy darabig elérhetők lesznek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!