Megjött a Samsung eddigi legerősebb telefonja

Megjött a Samsung eddigi legerősebb telefonja
Sosem jöttek még ki ilyen korán, már télen a Samsung tavaszi csúcsmobiljai – ez tény. És sosem voltak még ilyen jók – ezt ígéri a gyártó. Íme a Samsung Galaxy S21, a nagyobb S21+ és az S21 Ultra, ami a gyártó ígérete szerint mindennél (is) jobb.

Az év eleje rendszerint a technológiai újdonságokról szól: a Las Vegas-i CES kiállításon kisebb-nagyobb cégek ezrei próbálják felkelteni az összesereglő újságírók, általuk pedig a világ figyelmét új termékeik, szolgáltatásaik iránt. A CES idén hétfőn kezdődött és csütörtökig tart, de mivel csak digitális, így idén azért nem a megszokott dózist kapják a techújdonságok iránt érdeklődők - írja a hvg.hu. Hiányban azért így sem fog senki szenvedni, a mobilos világ például a szokásos, februári időpont helyett már most, csütörtök délután megkapta a legnagyobb gyártó legnépszerűbb csúcskategóriás szériájának idei modelljeit.

Ezúttal három modell került terítékre, a Galaxy S21 mellett a Galaxy S21+ és a nagyvad, a Galaxy S21 Ultra. A háromféle elnevezés szokás szerint háromféle tudásszintet takar, ám így is sok közös van a mobilokban. Ránézésre leginkább szembetűnő – és örvendetes –, hogy a Samsung egy olyan új dizájnelemmel próbálkozik, mellyel egyedi megjelenést ad a telefonok kameraszigetének. Mivel a telefonok kamerás képességei eltérnek, így a hátsó kameraszigetek sem pontosan ugyanúgy néznek ki, de mindegyik új modellen érezhető a közös dizájnnyelv. A sajtóbemutató alapján a telefonok egyébként alapvetően ugyanúgy néznek ki, mint amire számítani lehet ma egy androidos készülék esetében, de a szép és jellegzetes kamerasziget rögtön egyértelművé teszi majd bárki számára, hogy Samsung telefon van a kezünkben. (Sőt, a nyilvános bemutató előtti zártkörű sajtóeseményen elhangzott: a vállalat azt reméli, ez lesz az új viszonyítási szint a mobilos világban.)

Még nagyobb, még több, még gyorsabb

Az Android 11 operációs rendszeren futó One UI 3.0 felhasználói felületet az S21-en 6,2 hüvelykes képernyőn lehet nézni, az S21+ 6,7 hüvelykes panelt kapott, az S21 Ultra pedig 6,8 colos megjelenítőt. Mindhárom egység Dynamic AMOLED 2X. A két kisebb modell esetén a felbontás 1080x2400 pixel, az Ultra kijelzője 1440x3200 pixeles. Mindhárom képernyő 120 Hz-es képfrissítéssel dolgozik – ez a hagyományos telefonok 60 Hz-énél sokkal zökkenőmentesebb élményt biztosít. Hogy egészen pontosak legyünk, a két kisebb modell 48-120 Hz között, az Ultra pedig még nagyobb intervallumban, 11-120 Hz között variálja a képfrissítési rátát, annak megfelelően, hogy éppen mi van a képen. Mást igényel egy játék és mást egy böngészőben olvasás. Az adaptív képfrissítési ráta előnye, hogy általa lassabban merül a készülék akkuja, mintha folyamatosan 120 Hz-es üzemmódban lenne. A képernyőhöz sorolható még az ujjlenyomat-leolvasó, hiszen ezúttal is a kijelző alatt található. Friss érdekessége, hogy a tavalyi szenzornál 1,7-szer nagyobb az érzékelő, tehát nagyobb felületen ismeri fel ujjunkat a mobil. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Samsung, mobil