Még könnyebb lett a keresés a Google-ben

Még könnyebb lett a keresés a Google-ben
A Google messze a leggyakrabban használt kereső az internetezők körében. A rendszer sokszor egyszerűbben átlátható, és pontosabb találatokat ad ki, mint a vetélytársak – az idézőjeles kereséssel pedig még egyszerűbbé vált a célirányos kutatás. Idézőjelbe téve ugyanis konkrét szavakra, és kifejezésekre is rá tudunk keresni, és pontosabb találatokat tár elénk a keresőmotor.

A vállalat friss bejelentése szerint most még tovább egyszerűsíti ezt a funkciót, ugyanis az adott weboldal linkje alatt megjelenő kétsoros részlet kifejezetten azt a szövegrészt fogja mutatni, amelyben megjelennek a keresett szavak – írja a Verge nyomán a 24.hu. A bepötyögött kifejezések ráadásul félkövér betűtípussal jelennek meg a rövid leírásban, így könnyebb lesz kiszúrni a számunkra hasznos oldalakat. Ezzel sok időt megspórolhat a techóriás a felhasználóknak, ugyanis nem kell végig görgetni az oldalon a keresett részlet után kutatva.

Yonghao Jin, a Google munkatársa szerint korábban azért nem volt erre lehetőségük, mert időnként az idézett anyag a dokumentum egy olyan részletében jelent meg, amely nem volt alkalmas arra, hogy kiragadott részletként alkalmazzák. Új fejlesztésükkel azok dolgát akarják megkönnyíteni, akik idézőjeles keresést használnak, és pontosan tudni akarják, hol jelenik meg a részlet a dokumentumban.

Ennek ellenére előfordulhatnak majd kellemetlen meglepetések is: lehetnek ugyanis olyan oldalak, amelyek csak a meta leírásban jelennek meg, az oldalon nem. Az is előfordulhat, hogy a Google feltérképezte az oldalt, ahol szerepelt az idézet, azonban azóta törölték. Ezt már nem minden esetben követi le a keresőóriás. Az idézett tartalom félkövérrel való kiemelése okostelefonon nem jelenik meg.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: google, kereső