Meeting, zene, telefonálás, filmezés? Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

Meeting, zene, telefonálás, filmezés? Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!
A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek.

Egy jó fül és fejhallgató csodákra képes – A kényelem következő szintje okostelefonunk folytonos fülünkhöz tapasztása után az, ha fül-, esetleg fejhallgatót használunk. Egyrészt célszerű jó minőségű eszközt beszerezni, másrészt fontos észben tartani, hogy a gyakori használat után ki kell őket pucolni. Ez kifejezetten igaz azon fülhallgatókra, amiket a fülünkbe dugunk, ugyanis a por tompíthatja a hangzást, rontva a minőséget. Egy megfelelő törlőkendővel (vagy fülpiszkálóval) és fertőtlenítővel kipucolhatjuk a betömörült koszt.

Használjunk equalizer szoftvereket – Elérhetőek különböző hangnormalizáló alkalmazások, amik gyakran társulnak a fül- és fejhallgatókhoz, valamint a streaming alkalmazásokhoz. Ez segíthet jobban kihozni a maximumot a hangminőségből, a kalibrálással pedig a mély hangok igazán mélyek, míg a magasak tényleg magasak lehetnek. Nézzünk mindig körbe, hogy adott eszközeinkhez milyen opciók érhetők el – akár beépítve.

Ellenőrzzük a fejlesztői beállításokat – Készülékünk beállításainál bekapcsolhatjuk a fejlesztői módot, amivel elérhetővé válik több beállítási lehetőség. Ezek egy része a hangzásra összpontosít, és érdemes lehet állítgatni őket. Például átállíthatjuk a Bluetooth audió codecet a minőség javításához. A HD audió, a csatornamód vagy a bitmélység mind olyan lehetőségek, amikkel kísérletezve kihozhatjuk a maximumot eszközeinkből. Ha pedig zavar az automatikus hangerő-szabályozás, azt is kikapcsolhatjuk.

Ügyeljünk a forráshang minőségére – A streaming korában a leggyakrabban valószínűleg online hallgatunk bármit, de ha a legtöbbet akarjuk kihozni a hangzásból, érdemes lehet jó minőségben beszerezni a fájlokat. Az alacsonyabb bitrátájú MP3 fájlok például gyengébben szólnak, mint a veszteség nélküli FLAC-ok. A nagyobb dinamikus tartomány kihozza jobban a különbséget a hangszintek közül. Bizonyos streamingfelületek egyébként lehetőséget adnak az ilyen minőségű audióhoz, és vásárolni is lehet online számokat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!