Máshogy használják a telefonjukat az 5G-sek

Máshogy használják a telefonjukat az 5G-sek
A világ 26 országának több mint 1,3 milliárd okostelefon-felhasználójának szokásait – köztük 220 millió 5G-felhasználóét – vizsgálta az eddigi legnagyobb 5G-felhasználói felmérés.

Az Ericsson ConsumerLab felmérése rávilágít, milyen hatást gyakorol az 5G az okostelefont használókra, és hogy ezek a felhasználók mit várnak a jövőben a technológiától. A reprezentatív kutatás 1,3 milliárd felhasználó, köztük 220 millió 5G előfizető szokásait és véleményeit összesíti a világ 26 országából.

A tanulmány egyik legfontosabb megállapítása, hogy az 5G már most új felhasználói szokások megjelenését eredményezte. Az Ericsson összegzése szerint az 5G-t használók az alábbi tevékenységekre fordítottak több időt 4G-s társaikhoz képest hetente:

  • 2 órával többet felhőből streamelt játékokkal;
  • 1 óra 16 perccel többet zenestreameléssel;
  • 1 óra 11 perccel többet nagyfelbontású videók streamelésére;
  • 1 óra 11 perccel többet virtuális valóság (VR) tartalom fogyasztásával;
  • 1 órával többet élő közvetítésekkel;
  • 1 órával többet 360 fokos HD videókkal;
  • 1 órával többet kiterjesztett valóság (AR) tartalom fogyasztásával.

Az 5G-t használók elégedettek a sebességgel, nagyjából 70 százalékuk azonban elégedetlen az innovatív szolgáltatások és az 5G képességeit valóban kihasználó új alkalmazások elérhetőségével. Ezenfelül 20-30 százalékkal többet is fizetnének olyan 5G előfizetésekért, amelyekben kifejezetten az 5G-re épülő extra szolgáltatások is benne vannak – mutat rá az Ericsson jelentése.

A világjárvány miatti korlátozások nagy szerepet játszottak abban, hogy az 5G korai felhasználóinak nagy része főként beltéren használta a technológiát. A beltéri lefedettség fontos az embereknek, ötből egy 5G mobilfelhasználó arról számolt be, hogy az 5G kapcsolat nyújtotta előnyök miatt kevesebbszer csatlakozik a wifire beltéren. A felhasználók kétszer fontosabbnak jelölték meg a beltéri lefedettséget, mint a sebességet vagy az akkumulátor élettartamát.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!