Már most imádjuk a Google-kereső új funkcióját

Már most imádjuk a Google-kereső új funkcióját
A Google új funkciót tesztel, ami forradalmasíthatja a keresést. Hamarosan a körbeírhatatlanra is rákereshetünk, elég csak egy fotót készítenünk.

Bizonyára mindenkivel megesett már, hogy szeretett volna rákeresni valamire a Google-ben, de sehogy nem találta a megfelelő kifejezést, vagy egyszerűen csak nem tudta a pontos megnevezést. Úgy tűnik, hogy ez hamarosan nem lesz probléma, mivel a Google már teszteli a Multisearch funkció béta verzióját.

A Google Lens-nek köszönhetően lehetőségünk lesz rákeresni, hogy a nekünk tetsző ruha létezik-e más színben, vagy hogy a kiszemelt magassarkú cipő elérhető-e laposabb sarokkal. Sőt, akár azt is megnézhetjük, hogy van-e olyan drapéria, ami hasonlít kedvenc noteszünk fedlapjára.

Az új funkció tehát elsősorban a vásárlásokat támogatja, de a Google még ennél is többet tervez. Ha például valami elromlik, de fogalmunk sincs, hogy mi a pontos neve, elég lesz lefotózni, majd megkérni a Google-t, hogy mutasson megfelelő videókat a javításhoz. Belinda Zeng, a Google termékmenedzsere például állítja, hogy ezzel a módszerrel tanult meg körmöket készíteni magának. Az is elképzelhető, hogy valaki lefotóz egy növényt, a Google pedig tippeket ad neki a megfelelő gondozáshoz.

A keresőóriás szeretné, ha minden platformról jelennének meg találatok, ezért a videós kereséseket nem fogják a YouTube-ra korlátozni, de azt is igyekszik elkerülni, hogy bizonyos üzletekkel partneri kapcsolatba lépjen, hiszen akkor csak ezek termékeit mutathatná.

Az újítás egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, de ha a tesztek sikeresnek bizonyulnak, valószínűleg az egész világra kiterjesztik az új funkciót.

(Forrás: marketingmorzsak.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!