Már 100.000 felhasználó tért át az elektronikus hulladékszámlára

Már 100.000 felhasználó tért át az elektronikus hulladékszámlára
Sokan éltek már az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) által kínált lehetőséggel, hogy hulladékszámlájukat elektronikus formában, online kezelhessék. Idén novemberig országos szinten már 100.000 felhasználó váltotta fel a papíralapú számláját elektronikusra, amely kényelmesebb és gyorsabb megoldást kínál, miközben a hulladéktermelés csökkentését is szolgálja.

A megváltozott fizetési szokásokat figyelembe véve, az NHKV ügyfelek 2021. június 1-től az ország teljes területén választhatják az elektronikus fizetési lehetőséget is számlájuk rendezésére. Az ingyenes szolgáltatásnak köszönhetően gyorsan és egyszerűen, online rendezhetik a számlájukat. Az elektronikus formában készült hulladékszámlák a Díjneten keresztül bármikor megtekinthetők és letölthetők, így azok átláthatóak, könnyen követhetőek. A rendszer használata ingyenes, így nem jelent plusz költséget, ha valaki a kényelmes, online fizetést választja. A számlákat azonnal be lehet fizetni bankkártyával, okostelefonnal (iCsekk applikációval), egyedi átutalás útján, csoportos beszedési megbízással, valamint internetbankon (CIB) keresztül is.

Az elmúlt évben több területen is jelentős előrelépést tettünk, amelyek mindegyike a szolgáltatásunk fejlesztését és az ügyfélelégedettség növelését szolgálja. Az egyik ilyen kezdeményezésünk az e-számla bevezetése, amelyet nagy lelkesedéssel fogadtak ügyfeleink. Ezt mutatja, hogy már 100.000-en tértek át az online számlafizetésre” - mondta Vásárhelyi Tibor, az NHKV Zrt. vezérigazgatója.

Nem termel hulladékot a hulladékszámla

A vállalati stratégiánk fontos része a hulladékcsökkentési kezdeményezések támogatása, amelyből mi magunk is kivesszük a részünket többek között az e-számla lehetőség bevezetésével” - tette hozzá Vásárhelyi Tibor. A papírmentes elektronikus számla és az online fizetés használatával jelentősen csökkenthető a környezetterhelés, hiszen nem képződik hulladék és a károsanyag-kibocsátás is visszaesik, így nem termel hulladékot a hulladékszámla.

Az NHKV Zrt. által bevezetett megoldásnak köszönhetően a hulladékszámlát tehát bárki fizetheti online. Ehhez szükség van egy saját Díjnet fiókra, ahol a szolgáltatók közül hozzá kell rendelni a saját felülethez az NHKV-t, és a következő számla így már automatikusan online fog érkezni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!