MBH Junior Digitális Program néven edukációs programsorozatot indít az MBH Bank

MBH Junior Digitális Program néven edukációs programsorozatot indít az MBH Bank
Digitális kompetenciafejlesztő programsorozatot indít az MBH Bank általános- és középiskolás gyerekek számára – jelentette be a bank elnök-vezérigazgatója, Dr. Barna Zsolt a hitelintézet frissen felújított balassagyarmati fiókjának megnyitóján. A három hitelintézet egyesülésével tavasszal létrejött MBH Bank sorra újítja fel fiókjait, hogy egységes megjelenést és kényelmesebb körülményeket biztosítson országszerte az ügyfelei számára pénzügyeik személyes intézéséhez. A ma átadott bankfiók az első teljesen átalakított Nógrád vármegyei MBH Bank fiók.

Az MBH Bank idén tavasszal jött létre a MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével (a Budapest Bank már egy évvel korábban beolvadt az MKB Bankba). Ennek köszönhetően a hitelintézet hálózata közel 500 fiókból áll, ezeket folyamatosan újítja meg az MBH Bank, emellett teljesen újakat is kialakít. Most a Balassagyarmaton található megújult egységet adták át az ügyfeleknek, és innen indult útjára az MBH Bank legújabb társadalmi felelősségvállalási programja is.

Az MBH Bank és a Skool Technológiai Oktatásért Alapítvány együttműködésével életre hívott MBH Junior Digitális Program keretében elsőként a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola diákjai ismerkedhettek meg játékos formában a legújabb technológiai trendekkel, és tanulhattak a biztonságos digitális pénzügyekről. Az együttműködő felek kiemelt célja, hogy 2024 során legalább 8000 diákot és az őket tanító pedagógusokat támogassák a legújabb digitális kompetenciák megszerzésében, miközben izgalmas eszközökkel adják át a gyerekeknek a pénzügyi és programozási tudás alapjait. A program célja továbbá, hogy lehetőséget teremtsen a konvergencia régióban élő gyermekek számára életpályájuk alakítására, valamint olyan, azonnal használható módszertani fogásokat mutasson a pedagógusoknak, amelyek alkalmazásával még izgalmasabbá tehetik a tanórákat.

„Az MBH Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájának fontos eleme a fiatalok pénzügyi és digitális edukációja, ennek érdekében folyamatosan keressük az oktatási szervezetekkel való együttműködési lehetőségeket. Az MBH Junior Digitális Programon keresztül szeretnénk minél több fiatalnak megmutatni, hogy a technológiai és a pénzügyi szektor mindenki számára elérhető karrierlehetőségeket kínál, valamint inspirálni és bátorítani a gyerekeket a technológia alkotó használatára" – mondta Dr. Barna Zsolt az edukációs programot ismertetve.

A Balassagyarmaton felújított bankfiók ünnepélyes átadása kapcsán az MBH Bank elnök-vezérigazgatója elmondta: „Célunk, hogy minden ügyfelünk a neki leginkább megfelelő módon intézhesse banki ügyeit nálunk, gyors és modern digitális felületeken keresztül, vagy személyesen, valamelyik megújult bankfiókunkban, illetve ATM-jeink segítségével. Ezért fektetünk nagy hangsúlyt mind fiókhálózatunk-, mind digitális felületeink megújítására, ATM-hálózatunk bővítésére."

Az MBH Bank számára sokat jelent a helyi közösségekben való jelenlét, ezért fiókhálózatán keresztül is aktívan támogatja a helyi lakosokat és vállalkozásokat, valamint a helyi gazdaság aktivitását és stabilitását. A felújított, 256 négyzetméteres balassagyarmati fiók 11 banki alkalmazott segítségével, számítások szerint közel 150 ügyfelet szolgál majd ki naponta. A felújítási munkálatok során a bankfiók teljes ügyfélterét felújították, valamint az ügyintézés felgyorsítása érdekében újabb területeket vontak be az ügyfélkiszolgálásba.

Az idei évben Balassagyarmat mellett több településen – többek között Miskolcon, Pannonhalmán, Szegeden és Győrött – adtak át új vagy felújított bankfiókokat, és az idei év hátralevő részében további 4 teljesen átalakított MBH Bank fiók várja majd ügyfeleit országszerte.

 

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!