Levelezőt és naptárat fejleszt a Zoom

Levelezőt és naptárat fejleszt a Zoom
A legfrissebb hírek szerint a Zoom már 2021-ben nekiállhat a webes e-mail-kliense tesztelésének, ami mellé később egy naptár is érkezhet.

A Zoom azon kevesek közé tartozik, akik jól jártak a koronavírus-járvánnyal. Az év eleje óta a karantén időszakoknak és az otthoni munkavégzésre való átállásnak köszönhetően a videokonferencia-hívásokat lehetővé tévő platform felhasználói bázisa komoly mértékben megnőtt, amire az olyan konkurenseknek, mint a Google és a Microsoft is reagálniuk kellett.

Előbbi a Meetet tette a korábbinál szélesebb közösségnek is elérhetővé, utóbbi pedig a Teamsbe hozott új funkciókat. A jelek szerint azonban nemcsak a videohívások terén kell a jövőben megküzdenie a két cégnek a Zoommal.

A The Information beszámolója szerint, amit a hvg.hu szemlézett, a vállalat vezetése arra készül, hogy más szolgáltatásokat is kínáljon a felhasználóknak. Egész pontosan e-mail-klienst és naptárat, amivel egyértelműen a Google és a Microsoft felhasználóit szeretné magához csábítani a cég. Az információk szerint a Zoom már javában fejleszti a webes e-mail-szolgáltatását, és ha minden a terv szerint halad, 2021-ben el is kezdhetik a tesztelését.

A naptárról ehhez képest jóval kevesebbet tudni: sem arról nincs hír, hogy mikor jelenhet meg, sem arról, hogy megkezdődött-e már a fejlesztése. Emellett azt sem tudni, hogy mindez csak az előfizetős ügyfeleknek lesz-e elérhető, vagy mindenki használhatja-e majd a szolgáltatásokat.

A két szolgáltatás lefejlesztése mindenképpen előremutató lépés a Zoom részéről. Ha ugyanis a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina széles körben is elérhetővé válik, és a vállalatok elkezdenek visszaállni a home office-ról, a videokonferencia-hívásokat kínáló szolgáltatásokra is kevesebb szükség lesz. Vagyis a Zoom az e-maillel és a naptárral megtarthatja a felhasználói bázisát.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Zoom, e-mail