Letesztelték az iPhone 12-t 5G-vel, és durva lett az eredmény

Letesztelték az iPhone 12-t 5G-vel, és durva lett az eredmény
Egy frissen elvégzett teszt szerint az 5G jobban igénybe veszi az új Apple készüléket, mint a hagyományos 4G szolgáltatás. Sejtettük, hogy így lesz, de az androidos telefonokhoz képest ijesztő a különbség.

Az iPhone 12 az első olyan Apple-széria, amelyik támogatja az 5G-t, azonban a Tom's Guide nevű, techkörökben népszerű oldal tesztje szerint, amelyik az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro 5G és 4G alatti teljesítményét vetette össze, az 5G lényegesen erősebben merítette a telefonok akkumulátorát, mint a ma általánosan használt 4G.

Jöjjenek a számok!

Ez a konkrét számok tekintetében úgy néz ki, hogy az iPhone 12 10 órát és 23 percet bírt 4G-vel, míg 5G-vel csak 8 órát és 25 percet. Ugyanezt az eredményt hozta az iPhone 12 Pro is, az akkumulátor ebben az esetben 11 óra és 24 perc használat után szállt ki 4G alatt, azonban az 5G esetében csak 9 órát és 6 percet bírt.

Bezzeg az androidos telefonok!

Az izgalmas ebben az, hogy a Tom's Guide megcsinálta ugyanezt Android alapú telefonokkal is és sokkal jobb eredményeket kapott. Például a Google Pixel 5 akkumulátora nagyjából ugyanúgy (mindössze durván fél óra eltéréssel) teljesített mindkét hálózaton. Ugyanez elmondható a OnePlus 8T akksijáról is. A Samsung Galaxs S20-at és az S20 Plus-t már jobban lestrapálta az 5G, azonban így is valamivel jobb számokat produkált, mint a két iPhone készülék.

A problémát egyébként több értékelő is jelezte, a kérdés már csak az, hogy képes lesz-e ezt az Apple szoftveres frissítéssel orvosolni.

(via Mashable)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Lóska Márton

Fiatal voltam és kellett a pénz, ezért relatíve korán beszálltam az internetes újságírásba, ami folyamatosan változott az évek alatt, ahogyan a net is (emlékeztek még a Facebook előtti időkre?!). Most …