Lesújtó hír a Google-tól - ennek te sem fogsz örülni!

Lesújtó hír a Google-tól - ennek te sem fogsz örülni!
Sokak számára tragédia lesz a hír: öt év után megszűnik a Google Photos ingyenes tárhelye. Ide lehetett jó minőségben korlátlanul feltölteni a fotókat.

Ráadásul az alkalmazást be lehetett úgy állítani, hogy automatikusan szinkronizálta a telefonról a képeket - írja a marketingmorzsák.hu. Ez szűnik meg jövő év közepétől. Mármint az ingyenesség.

A Google közleménye szerint a szolgáltatás eddig több mint 4 billió fotónak és videónak adott otthont, hetente jelentős mennyiségű, 28 milliárd új fotót és videót töltenek fel rá, szóval ugyan nem mondják ki, de már túl sok lehetett ez nekik.

Jövő év közepétől a fotókat is beleszámolják abba a 15 GB-os ingyenes, vagy a megvásárolt tárhely méretébe, amibe a Drive vagy a Gmail vagy más Google-szolgáltatások tárhelyét is beleszámolják.

Jó hír viszont, hogy az addig feltöltött képek maradnak, és nem számolják bele őket a tárhelybe.

Ezen kívül minden felhasználó számára készítenek egy becslést, hogy az új szabályok érvénybelépése után nagyjából mennyi ideig lesz elég neki az ingyenes tárhely, plusz mindenkinek azt javasolják, hogy törölje az elmosódott képeket, és fizessen elő nagyobb tárhelyre.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: google, fotózás