Lehet, hogy nemsokára csak Apple-szemüvegen keresztül lehet majd látni az iPhone-ok kijelzőit

Lehet, hogy nemsokára csak Apple-szemüvegen keresztül lehet majd látni az iPhone-ok kijelzőit
A szabadalom lényege, hogy a telefonok kijelzőjét csak az láthassa, akinek okosszemüvege össze van kapcsolva a képernyővel.

A Patently Apple vette észre, hogy az Apple benyújtott egy új szabadalmat, ami egy szuperhasznos biztonsági funkcióval ruházná fel a vállalat által kifejlesztett okosszemüveget. A tervek szerint az iPhone kijelzőket ezentúl csak azok láthatják, akiknek szemüvege össze van kapcsolva az eszköz képernyőjével – írja a hvg.hu.

Az adatvédelmi szemüveg úgy működne, hogy a viselőn kívül mindenki számára csak homályosan jelenne meg a telefonképernyő tartalma

Az Apple célja állítólag az adatvédelem hatékonyságának növelése. Ha ugyanis nyilvános helyen használjuk mobilunkat, mindig fennáll annak veszélye, hogy valaki megláthatja privát beszélgetéseinket, személyes adatainkat vagy fotóinkat.  A szemüveges megoldás sokkal hatékonyabban kezelheti ezt a problémát, mint a korábbi lehetőségek. A funkció készüléklopás esetén is hasznos lehet, hiszen szemüveg nélkül nem lehet majd rendesen látni a képernyőt, így adatainkat sem.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!