Legalább 60 ember bankkártyaadatait szerezte meg csomagküldős SMS-ekkel egy ukrán csaló

Legalább 60 ember bankkártyaadatait szerezte meg csomagküldős SMS-ekkel egy ukrán csaló
A Mátrix Projekt égisze alatt folyik a nyomozás egy ukrán fiatalemberrel szemben Debrecenben. A gyanúsított egy ismert csomagküldő szolgálat nevében szerezte meg a sértettek bankkártyaadatait. - írja az Index.

A rendőrség közleményében figyelmeztetett, hogy hazánkban is elszaporodott a csomagküldős SMS-eken keresztül elkövetett visszaélések száma. De a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozói látókörébe került egy 19 éves ukrán állampolgárságú férfi.

Ő a gyanú szerint egy közismert csomagküldő szolgálat nevében küldött embereknek SMS-t egy olyan linkkel, amire ha a jóhiszemű vásárló rákattint, akkor minden bankkártyaadata hozzáférhetővé válik.

A FIATALEMBER ÉPP EGY DEBRECENI ATM-NÉL VETT FEL TÖBB SZÁZEZER FORINTOT EGYIK ÁLDOZATA BANKSZÁMLÁJÁRÓL 2023. AUGUSZTUS 16-ÁN, AMIKOR A RENDŐRÖK ELFOGTÁK.

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie. A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatását, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

A teljes cikk ide kattintva olvasható el!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!