Leállítja a Spotify a szolgáltatásait Oroszországban

Leállítja a Spotify a szolgáltatásait Oroszországban
A népszerű streaminges zeneszolgáltató nélkül maradnak az oroszok.

A Spotify streaming alapú zeneszolgáltató az orosz „álhír” törvényre hivatkozva döntött úgy, hogy beszünteti működését Oroszországban. Az Oroszország által meghozott törvény akár 15 év börtönbüntetéssel is bünteti például azokat, akik háborúnak, nem pedig különleges hadműveletnek nevezik Oroszország Ukrajna elleni háborúját - írja a media1.hu.

„Sajnos a közelmúltban életbe léptetett jogszabály, amely tovább korlátozza az információkhoz való hozzáférést, megszünteti a véleménynyilvánítás szabadságát, és kriminalizál bizonyos típusú híreket, veszélybe sodorja a Spotify alkalmazottainak, sőt esetleg hallgatóink biztonságát is. Lehetőségeink és a jelenlegi körülmények gondos mérlegelése után arra a nehéz döntésre jutottunk, hogy teljes mértékben felfüggesztjük oroszországi szolgáltatásunkat” – idézi a The Verge a Spotify egyik szóvivőjét. Hozzátették, április elejére várhatóan már teljesen elérhetetlenné válik a szolgáltatásuk Oroszország területén.

A Spotify korábban eltávolította a Kreml által támogatott RT és a Szputnyik tartalmait, és március elején már bezárta oroszországi irodáját, de most a cég továbblép azzal, hogy lekapcsolja a streaming szolgáltatását az országban.

Már több más techcég is leállította szolgáltatását Oroszországban, válaszként az Ukrajna ellen indított háborúra – idézte fel a theverge.com. Oroszország maga is hozott korlátozó intézkedéseket, például letiltotta az országban a Meta Facebook és Instagram szolgáltatását, de szinte minden nyugati hírportál is cenzúra áldozatává vált.

(media1.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!