Látványos új funkció jött a Viberbe

Látványos új funkció jött a Viberbe
Látványos, a kiterjesztett valóságra (AR) alapuló lencséket kapnak a Viber felhasználói.

A Snapchat üzemeltetőjének Viber alkalmazásba érkező lencséivel elérhetővé válnak a kiterjesztett valóságot videóüzenetek és fényképek az üzenetküldő alkalmazásban - írja a hvg.hu. Az új funkció 30 lencsével indul, köztük szépítészeti maszkok (rúzs, pirosító, különféle hajszínezők), állatmaszkok, az alkalmazás saját karakterei, víz alatti lencse, macskás interakciók és még sok más mókás lehetőség bővítheti a mindennapi kommunikációt.

A Viber tervei szerint az év végéig 300 további lencsével növeli majd kínálatát, és az alkalmazás partnereinek lehetősége lesz saját exkluzív lencsék létrehozására is. A WWF, az FC Barcelona és az Egészségügyi Világszervezet az elsők között mutatja majd be saját lencséit, valamint a továbbiakban a Viber üzleti partnerei saját, személyre szabott lencséket is készíthetnek.

Több ország felhasználói már szerdán megkapták az újítást, de a magyar felhasználóknak még várniuk kell. A Viber mögött álló Rakuten ígérete szerint augusztus végéig fokozatosan terjeszti ki a funkciókat az alkalmazás összes régiójára, köztük Magyarországra is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!