Látványos új funkció érkezett a Zoomba

Látványos új funkció érkezett a Zoomba
A Zoomot is megihlette a Microsoft egyik korábbi ötlete, amellyel felhasználók tucatjait képes egy képernyőre rendezni videós híváskor.

Folyamatosan csiszolja szolgáltatását a Zoom, amely ezúttal egy Immersive View nevű újdonság bevezetéséről adott hírt - szúrta ki a hvg.hu. A fejlesztéssel akár 25 főt is egy képernyőre rendezhetnek a megbeszélések koordinátorai, de úgy, ahogy még korábban soha: ennél a megjelenésnél a felhasználók nem kis ablakokban láthatók, hanem egyetlen, azonos háttér előtt, akár egymás mellett.

Az ingyenes funkció célja, hogy a csoportos megbeszélések ne legyen túl kötöttek, és akkor is együtt tudjon dolgozni, ötletelni a csapat, ha történetesen egy sok résztvevős projektről van szó. A fejlesztés teljesen újnak azért nem nevezhető, hiszen kísértetiesen emlékeztet a Microsoft Teamsben már régebb óta használható, Together Mode-ra.

A Zoom-féle megoldás további előnye, hogy a beszélgetés szervezői szabadon mozgathatják a résztvevőket a virtuális hátteren, melyekből több is kiválasztható. Akad olyan, ahol egy tárgyalóhoz hasonló helyiségben jelennek meg a partnerek, de olyan is, ami az egyetemi előadások környezetét hivatott visszaadni.

A Zoomot több kritika is érte az utóbbi hónapokban, miután a cég elég lazán kezelte a platformjára regisztrálók adatait, nem egyszer pedig biztonsági incidensek is történtek. A szolgáltató azóta javította a problémákat, és azt ígérte: minden hibát elhárít, hogy a Zoom egy biztonságos, megbízható platform legyen.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!