Láthatatlan tartalommanager programok az egyetemi oldalak mögött

Láthatatlan tartalommanager programok az egyetemi oldalak mögött
A content management programok új generációja küzd az egyetemek web oldalaiért. A legnagyobb amerikai CMS programokat itthon senki se ismeri. Pedig érdemes lenne.

A tartalom a király világszerte. A tartalom manager programok új generációja készült el az utóbbi években, egészen speciális, az oktatási intézmények minden igényét kielégítő CMS programokat használhatnak az amerikai egyetemek híreik, információik megosztására.

Az egyetemek, oktatási intézmények az elmúlt évtizedben megtanulták, hogy a webes felület az, ami tükrözi arculatukat. Gyakran ez az első találkozási pont a leendő diákjaikkal, azonban nemcsak számukra, hanem jelenlegi hallgatóik, oktatóik, potenciális támogatóik számára is érdekes, informatív tartalmat kell biztosítaniuk. Ismerve a felhasználó szokásokat, a platformok nem csupán webes tartalmakra koncentrálnak manapság, integrált részük a mobilra optimalizált anyagok elkészíthetősége is.  Nem egyszerű feladat ez.

A négy legnagyobb oktatásra specializálódott tartalomszolgáltató szoftver a Ingeniux,             Campus Suite, Omni Update, Jadu, különböző területekre fókuszálva kinálja  szolgáltatásait az egyes intézménytípusoknak.

Az Ingeniux mintegy 140 főiskola és egyetem használja, képes összekapcsolni különböző webes eszközöket és nagy előnye, hogy komolyabb technikai ismeret nélkül is képes bárki kezelni.

A Campus Suite nemes egyszerűséggel csak egyetemi weboldal specialistaként definiálja magát, olyan rendszerként amelynek célja, hogy a szülők, diákok, oktatók, alkalmazottak, az egész iskolai közösség  minél közelebb kerüljenek egymáshoz, minél jobban tudjanak együttműködni.

Omni Update főként a felsőoktatásra fókuszál, mintegy 700 egyetem és főiskola használja.

Jadu nemcsak webes megoldásokra ad válaszokat, segítségével az egyetem internetes feladatait is meg lehet oldani.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!