Laptop helyettesítőt dobott piacra az Apple

Laptop helyettesítőt dobott piacra az Apple
Valamikor az első félévben jelenhetnek meg a legújabb iPad Pro modellek. A pontos dátum ismeretlen, a specifikációkról is többnyire találgatások vannak, a készülékek dizájnja azonban már kiszivárgott.

Az Apple laptophelyettesítőként is emlegeti iPad Próit, és időről időre mind dizájnban, mind hardveroldalról frissíti e készülékeket - írja a hvg.hu. Pár információ már érkezett arról, mit várhatunk az idei modellektől. Mindenekelőtt egy viszonylag közeli megjelenést: miután tavaly is az első félévben (márciusban) mutatták be az új iPad Prókat, idén is hasonló időzítés várható.

Arról egyelőre még viták vannak, hogy OLED vagy az egyre gyakrabban emlegetett mini-LED kijelzővel érkeznek-e az újdonságok – a neves Apple-elemző, Ming-Chi Kuo mindenesetre már 2019 októberében ez utóbbi megoldásra voksolt. Azt viszont már most is láthatjuk, hogy miként fognak kinézni az idei tabletek, ugyanis kiszivárogtak a CAD-alapú ábrázolások.

© 91Mobiles

Első ránézésre nincs nagy különbség a tavalyi és az idei (12,9”-es) modell között: négyzetes forma, négyes hangszóró-elrendezés, egyetlen USB-C port. A kamera is két lencséből és egy ToF modulból áll, és persze van egy LED vaku. Az iPad Pro 11”-es változata sem különbözik sokban az elődjétől, és bár a szélességéből és a magasságából lecsíptek néhány millimétert az Apple mérnökei, a vastagsága ugyanolyan maradt.

© 91Mobiles

Érdekes felvetést tesz a GSMArena a várható lapkakészlettel kapcsolatban. A 2020-as iPad Pro az Apple A12Z-t használta, ami persze nem a legújabb lapka. Viszont még mindig gyors, kétszer annyi CPU- és GPU-mag van benne, mint az iPhone XS-ben használt A12 chipkészletben. És hogy mi várható idén? Nos, A14Z lapka még nem létezik, és lehet, hogy nem is lesz ilyen, mivel a nagy CPU- és GPU-magok számának további növelése már hasonlóvá tenné az Apple M1 chiphez. M1 meghajtású iPadekről azonban még semmit sem hallani, így nagyon valószínű, hogy egyelőre meg kell elégedni az iPhone-okéval megegyező chipsettel (A14 Bionic). Az új eszköz várhatóan a márka első 5G-s tabletje lesz.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Apple, laptop, iPad