Kutyákat segít kiképezni a mesterséges intelligencia

Kutyákat segít kiképezni a mesterséges intelligencia
A Coloradói Állami Egyetem két kutatója az Nvidia platformja segítségével fejlesztette ki azt a mesterséges intelligenciát, ami a másodperc töredéke alatt megmondja, milyen pózban látható az előtte lévő kutya.

Sok mindenre lehet használni a mesterséges intelligenciát a valósághű fotók létrehozásától az orvosi diagnosztikán át egészen az okosvárosok működtetéséig. A Coloradói Állami Egyetem kutatói most egy újabb felhasználási területet találtak neki: segíthet megtanítani a kutyákat bizonyos dolgokra - írja a hvg.hu.

A szakemberek egy olyan rendszert fejlesztettek, amely érzékeli, hogy ha az eb ül, áll vagy fekszik. Amennyiben a kiadott parancsra megfelelően reagál, egy mechanikus szerkezet segítségével jutalomfalatot ad neki a gép.

A két kutató, Jason Stock és Tom Cavey az Nvidia Jetson nevű platformját használták fel, hogy kifejlesszék a jutalmazó rendszert. A szakemberek 20 ezer, különböző pózokban megörökített kutya fényképét mutatták meg a mesterséges intelligenciának, hogy fel tudja ismerni, az általa látott eb mikor mit csinál.

A fejlesztést le is tesztelték, méghozzá Cavey ausztrál juhászkutyájával, Henryvel. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!