Kutatás, innováció: 18 milliárdos történet indul

Kutatás, innováció: 18 milliárdos történet indul
Közel húszmilliárd forintos értéken két új pályázati konstrukciót hirdetett meg a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatala.

Két új pályázati konstrukciót hirdetett meg, együttesen 18 milliárd forint értékben a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) a magyar tudományos eredmények nemzetközi terjesztése, illetve a digitális gyártástechnológiai, az agrárinnovációs és biotechnológiai fejlesztési programok ösztönzésére - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

A kutatócsoportok számára egymilliárd forint, a versenyképességi felhívásra 17 milliárd forint jut a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból. A jelentős nemzetközi hatású, kiemelkedő eredményeket elért kutatócsoportok támogatása című felhívásra olyan magyarországi kutatóhellyel rendelkező kutatók és kutatócsoportjaik pályázhatnak, akik 2014. január 1. után tettek közzé eredeti kutatási eredményeket, amellyel a szakterület felső 5 százalékába tartozó idézettséget értek el a megjelenést követő két éven belül.

A Versenyképességi és kiválósági együttműködések keretében pedig új digitális gyártástechnológiai, továbbá agrárinnovációs- és biotechnológiai fejlesztési programok megvalósítására nyílik lehetőség a közép-magyarországi vállalkozások, kutatóhelyek és felsőoktatási intézmények konzorciumainak. A konstrukcióban a vállalkozások konzorciumvezetői szerepvállalása fontos feltétele a pályázat benyújtásának - olvasható a közleményben.

Az NKFIH 2015-ben egységes versenypályázati rendszert alakított ki a kutatás-fejlesztés és innovációs (KFI) célú uniós fejlesztési források és a hazai Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI Alap) forrásainak koordinált, célszerű, hatékony és értékteremtő felhasználására. A NKFI Hivatal közreműködésével meghirdetett felhívások keretében 2020-ig mintegy 1200 milliárd forint áll rendelkezésre KFI célokra uniós és hazai forrásból.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!