Különleges okosórát fejlesztett az Apple

Különleges okosórát fejlesztett az Apple
Az Apple a fogyatékkal élőkre is gondol: olyan új kisegítő funkciókat jelentett be okosórája számára, amelyek lehetővé teszik, hogy bárki használhassa viselhető eszközét.

Az Apple azt szeretné, ha minél többen használnák okosóráját, például azok is, akik valamilyen testi fogyatékosság révén el vannak zárva az ilyen eszközök használatától - szúrta ki a hvg.hu. A napokban olyan új szoftverfunkciókat jelentett be, amelyeket kifejezetten mozgássérült, látás-, hallás- és kognitív fogyatékossággal élő emberek számára terveztek. Ezek a következő generációs technológiák bemutatják az Apple meggyőződését, mely szerint az akadálymentesség a digitális eszközök esetében is emberi jog.

Az iPad a könnyebb irányítás érdekében támogatni fogja a külső szemkövető hardvereket; a látássérült és gyengénlátó közösségek számára pedig a VoiceOver képernyőolvasó válik még okosabbá az eszközön található intelligencia használatával, például a képeken belüli tárgyak azonosításával. Az Apple új háttérhangokat is bevezet a zavaró tényezők minimalizálása érdekében, és a siket vagy hallássérültek számára a Made for iPhone (MFi) hamarosan támogatni fogja az új kétirányú hallókészülékeket.

Az új funkciókkal együtt az Apple bejelentett egy különleges kisegítő funkciót az Apple Watch számára, AssistiveTouch néven, ami még ebben az évben megjelenik. A watchOS-be integrálódó AssistiveTouch lehetővé teszi a felsőtest végtagbeli problémákkal küszködő felhasználók számára az Apple Watch használatát anélkül, hogy meg kellene érinteniük a kijelzőt vagy a kezelőszerveket. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Apple, okosóra