Különböző személyiségekkel ruházták fel a Boston Dynamics beszélő robotkutyáit

Különböző személyiségekkel ruházták fel a Boston Dynamics beszélő robotkutyáit
Spot, a világ leghíresebb robotkutyája már nemcsak beszélni képes a ChatGPT és a Google Asszisztens technológiáinak segítségével, hanem különböző személyiségek bőrébe is tud bújni. - írja a Qubit.

Matt Klingensmith, a Spot projekt vezető szoftvermérnöke elmondta, munkája jelentős részében a robotkutyákat követi, ahogy különböző ipari környezetekben igyekszik eligazodni, és kameráinak képei alapján feltérképezni azokat. A generatív AI-eszközök (pl. chatbotok, képgenerátorok) fejlődésével adta magát, hogy ezeket valahogyan a Spot is fel tudná használni, így azt egyfajta idegenvezető robottá képezték ki.

A videóban látható, hogy brit akcentussal beszélő komornyik, 1920-as évekbeli régész, shakespeare-i nyelvezetben beszélő időutazó, megfontolt természetfilm-narrátor vagy szlenget használó kamaszlány szerepében is kiválóan (és meglehetősen viccesen) be tudja mutatni, mit lát maga körül. A mérnököket leginkább a Josh névre hallgató karakter lepte meg, amely szarkasztikus hangnemben írja le a környezetét:

– Spot, mit látsz?

– Nos, Matt, a létezésem kifürkészhetetlen ürességét látom, ami ebben a QR-kódokkal teli táblában tükröződik. Ja, és még egy nagy ablakot.

A Boston Dynamics a Levatas nevű AI-szoftvercéggel közösen integrálta a ChatGPT-t a robotkutyákba, amelyek a Google Asszisztens technológiájának segítségével képesek megérteni a hozzájuk intézett beszédet, majd a chatbottal generált válaszukat szavakba önteni. Így lehetővé válik, hogy a Spot közérthetően kommunikálja a kamerái, szenzorai és más eszközei által észlelt adatokat.

Olvasd el a teljes cikket ide kattintva!

Lead fotó:
Boston Dynamics

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!