Közel 80 százalékkal csökkentette székházának havi átlagos energia-fogyasztását a Vodafone Magyarország

Közel 80 százalékkal csökkentette székházának havi átlagos energia-fogyasztását a Vodafone Magyarország
Idén már új, fenntartható irodaházában tölti a Föld napját a Vodafone Magyarország. A hibrid munkavégzésre kialakított és a legmodernebb energiahatékonysági megoldásokkal felszerelt Budapest ONE irodaházban már az első hónapokban jelentős mértékben csökkentette saját ökológiai lábnyomát a szolgáltató.

A dolgozói létszámnövekedés, valamint az elmúlt években bevezetett hibrid munkarend következtében megváltozott munkavállalói igények miatt a Vodafone 2022 szeptemberében új irodaházba költözött, ahol már az első hónapokban jelentősen redukálta energiafogyasztását a vállalat.

A korábbi irodaház fogyasztásához képest a vállalat energiafelhasználása 78,4 százalékkal csökkent, a vízfogyasztás pedig a korábbi havi 500-600 köbméterről 50 köbméterre mérséklődött – mindez többek között az energiatakarékos, intelligens központi épületirányításnak, az okosvilágításnak, a mozgásérzékelő mosdóknak, valamint a víztakarékos csapoknak és a fenntarthatóság terén úttörőnek számító gépészeti megoldásoknak köszönhető. A kiépített napelemrendszer miatt a BB energiaminősítés szerint az épületnek közel nulla az energiaszükséglete.

A Budapest ONE megfelel továbbá a WELL Building épületminősítésének, ami egy tudományosan alátámasztott minősítési rendszer, amely a munkavállalók jóllétét megteremtő munkakörnyezetet hivatott ellenőrizni. A WELL Building mellett az iroda magáénak tudhatja a BREEM Excellent épületminősítését, amely a fenntarthatóság értékelésére, minősítésére és tanúsítására alkalmazott rendszer.

A jövőorientált iroda a fenntarthatóság mellett a hibrid munkavégzést is támogatja: a több hónapon keresztül folytatott belső kutatások, workshopok és a dolgozói igényfelmérések alapján az új irodaház tereit és elektronikus rendszerét is úgy alakították ki, hogy támogassa a vegyes munkarendet. Az egyéni munkaállomások mellett könnyen alakítható és elkülöníthető kollaborációs tereket biztosít a dolgozók számára, továbbá az elektronikus rendszerek is támogatják az egyedi munkarendet.

Zöld autóflottával óvják a bolygót

A Vodafone Magyarország 2021 szeptemberében kezdte meg a közel 400 autóból álló járműparkjának cseréjét, ezáltal is közelebb kerülve azon vállalásához, hogy 2025-re teljes gépjárműflottája elektromos autóból álljon. A zöld rendszámos járműveknek köszönhetően a program kezdete óta a Vodafone több mint 30%-kal csökkentette üzemanyag-felhasználását a lecserélt autókhoz képest, amivel hozzávetőlegesen évi 50.000 kg szén-dioxid kibocsátásától kímélte meg a bolygót. Idén további plug-in hibrid gépjárművek, valamint elektromos meghajtású autók érkeznek, így a vállalat teljes gépjárműparkjának közel 80%-a válik környezetbaráttá.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!