Közel 8 ezer bankkártya adatát árulta egy győri férfi a darkweben

Közel 8 ezer bankkártya adatát árulta egy győri férfi a darkweben
A 33 éves férfi főleg külföldi bankok kártyáinak adatát szerezte meg.

A rendőrség befejezte azt a nyomozást, amit egy, az internet sötét oldalaként emlegetett darkweben bankkártya adatokkal kereskedő elkövető ellen indítottak. A police.hu híre szerint a 33 éves G. Adrián 7 844 – nagyrészt külföldi bankok által kibocsátott – bankkártya adatait szerezte meg, majd azokat különböző darknetes piactereken kínálta eladásra.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztályának nyomozói az EUROPOL-lal együttműködve szerezték be az elkövető azonosításához szükséges adatokat, majd házkutatást tartottak a lakóhelyén. A férfi által használt számítógépről további – jogosulatlanul megszerzett – bankkártyaadatok kerültek elő. A nyomozók megállapították azt is, hogy G. Adrián a korábbi legnépszerűbb darkwebes kereskedelmi felületeken – többek között az Alphabayen illetve a Wall Street Marketen – is jelen volt.

A győri férfi nem csak bankkártyaadatokkal, hanem PayPal-fiók adatokkal is rendelkezett, amit saját maga is felhasznált különböző online vásárlások során.

Az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a rendőrök az ügyészség részére.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: dark web, adatlopás