Kockázatelemzés Mesterséges Intelligenciával

Kockázatelemzés Mesterséges Intelligenciával
Átfogó képet és optimalizációs javaslatokat kaphatnak a gazdálkodó szervezetek és intézmények vezetői az éppen futó projektjeikkel kapcsolatban – ez a célja a Techwave Hungary Zrt. most induló fejlesztésének. Az államilag támogatott fejlesztés várhatóan két év múlva készül el, már most nagy iránta az érdeklődés.

Számos piaci megfigyelés és üzleti visszajelzés azt bizonyította, hogy igény lenne egy olyan megoldásra, amely segít a sokszor párhuzamosan futtatott projektek optimalizálásában, kontrollálásában. A Techwave szakértői csapata ezért is kezdett egy olyan lehetséges eszközön gondolkodni, amely vállalatirányítási rendszertől függetlenül mindenki számára használható. „

A most induló fejlesztés legfőbb érdekessége, hogy a szervezetek által létrehozott temérdek projekttel kapcsolatos tranzakcionális adatra épülve egy olyan mesterséges intelligencia-alapú adatbázis épül a háttérben, amely mélytanuló algoritmusok segítségével képes lesz támogatni a jövőbeni projektek ellenőrzését és kiértékelését. A mesterséges intelligenciára épülő kockázatértékelés, valamint a benchmarking funkcionalitással rendelkező alkalmazás jelenleg egyedülálló a piacon” – mondta Dr. Molnár Attila, a Techwave Hungary Zrt. igazgatója.

A Techwave a fejlesztést a világ egyik vezető ERP rendszerének, a SAP-nak a fejlesztői környezetében valósítja meg, és felhő-alapú megoldásként kínálja majd partnereinek. A felhő már nem csupán a jövő megoldása, hanem már a jelené is: gazdaságos, biztonságos, és áthidaló szerepet képes betölteni.

A „ProCont” névre hallgató projekt, amely kockázat előrejelző és elemző projektalkalmazás fejlesztését és nagyvállalati környezetbe való integrációját jelenti, február 1-jén indul, és 280 millió forintos állami támogatásban részesül az NFKI Alapból – ez a projektösszköltség 58,98%-át jelenti. A várhatóan két év múlva elkészülő fejlesztés iránt már most nagy az érdeklődés, a Techwave számításai szerint több száz szervezet és intézmény projekt-optimalizálását és kockázatelemzését könnyítheti majd meg az új megoldásuk.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!