Kivégzett szolgáltatások

A Google hétfőtől végleg bezárja a Google Readert, a múlt héten a Yahoo csukta be 11 szolgáltatásának a kapuit. Az ok egyszerű: nem ment az üzlet.

okan kifogásolták, hogy a Google megszünteti RSS gyűjtő szolgáltatását, a Google Readert. A céget ez nem nagyon hatotta meg, ezért hétfőtől már nem lesz elérhető az egyeseknek majd hiányzó szolgáltatás. Ettől persze nem kell RSS olvasó nélkül maradnunk, hiszen több startup is úgy gondolta, hogy ami a Google-nak nem elég jó üzlet neki még az lehet.

A Digg éppen most gondolta úgy, hogy feltámad haló poraiból egy Androidos applikáció segítségével. A Google úgy látszik valamilyen oknál fogva nem érzi a jövő részének a Readert. 

A múlt hét híre volt, de megér nekünk is egy mondatot a Yahoo által végzett szolgáltaltás tisztogatás, amelyek közül jószerivel már senki sem ismert semmit. Az egyetlen a múltba nyúló ismert név az Altavista lehet, amely korábban ismert és nagy reményű kereső szolgáltatásként működöt. Mindezidáig, amikortól majd a feledés homályába süllyed majd az összes megúnt webes szolgáltatással együtt.

Egyébként találtunk egy nagyon csinos kis infografikát a hosszú évek alatt elpusztított, korábban nagy reményű Google szolgáltatásokról, amit most meg is osztunk veletek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!