Kiszivárgott: jön a Windows 11

Kiszivárgott: jön a Windows 11
Több szivárogtató szerint a Microsoft június végén tartandó eseményén nem egy szimpla Windows-frissítésről hull le a lepel. A Windows 11-et fogják bemutatni.

Bár a Microsoft a részletekről egyelőre semmit nem közölt, annyit elárult, hogy június 24-én egy nagyszabású online eseménnyel készül, amelynek főszereplője a Windows, illetve az operációs rendszer jövője lesz - vette észre a hvg.hu. A titkolózás önmagában nem meglepő, de a mögötte felsejlő dolgok már igen.

Eddig ugyanis az a forgatókönyv tűnt valószínűnek, hogy a redmondi cég csak egy új frissítést mutat be, amely több funkcióval is gazdagítja, és egyben új kinézetet is ad az évek óta szinte ugyanúgy kinéző szoftvernek. Ám az utóbbi napokban megjelent hírek, illetve a legfrissebb pletykák alapján a bemutató igazából a Windows 11-ről fog szólni.

Ezt teóriát erősíti az egyik legismertebb szivárogtató, Evan Blass információja is, aki a Twitteren írt arról, hogy a sajtóeseményen bemutatandó szoftvert már nem Windows 10-nek hívja a Microsoft.

Egy másik szivárogtató pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a Microsoft által kiadott kedvcsinálóban épp úgy mozog az ablak előtti árnyék, hogy az egy 11-es számot adjon ki. A teasert a cég egyik legfontosabb embere, az oprendszerért és eszközökért felelős igazgató, Panos Panay is megosztotta, de konkrétumokat ő sem mondott.

A Windows 10 pár év ezelőtti bemutatásakor a Microsoft egyébként azt hangoztatta, hogy ez az utolsó számozott Windows, 11 vagy 12-es kiadást nem terveznek. Ez úgy tűnik, hogy mostanra megváltozott.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Microsoft, windows