Kilencezer mobiltelefon hasznosulhat újra a diákoknak köszönhetően

Kilencezer mobiltelefon hasznosulhat újra a diákoknak köszönhetően
Összesen 183 iskola vett részt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Telenor Magyarország támogatásával indult „GYŰJTSVELEM” időszaki használt mobiltelefon, e-kütyü és elemgyűjtő bajnokságon. A diákok április közepe és május vége között több mint 9 ezer mobiltelefont és e-kütyüt, valamint közel 23 ezer kilogramm elemet gyűjtöttek újrahasznosítási célból. A legaktívabb diák egymaga több mint 1000 mobilt

Általános iskolák és egyéni versenyzők is indultak az időszaki hulladékgyűjtő versenyen, amelynek célja évről-évre, hogy minél több fiatalt mozgósítson, és ezzel is felhívja a figyelmet a környezet megóvására, valamint a mobilkészülékek újrahasznosíthatóságának lehetőségére.

Mobilgyűjtés: békéscsabai és pécsi diákok az élen

Az idei verseny legaktívabb egyéni versenyzője, egy békéscsabai diák, aki egymaga több mint ezer (összesen 1018) mobiltelefont és e-kütyüt gyűjtött. A második helyezést (686 db készülékkel) szintén egy békéscsabai diák érte el, míg a harmadik helyen (654 darab készülékkel) egy pécsi diáklány végzett.

A legaktívabb iskola címét a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola Telephelye nyerte, ahol a diákok összesen 1758 darab mobilt és e-kütyüt gyűjtöttek. Ők az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásának köszönhetően ősszel egy elem újrahasznosító telepre is ellátogathatnak. A második helyen egy pécsi (Deák Ferenc Gimnázium és Általános Iskola), míg a harmadik helyen egy bicskei (Bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola) iskola végzett; ők összesen több mint 1300 darab e-hulladékot gyűjtöttek.

3 diák, 4 ezer kilogramm elem

Az egyéni toplista dobogós helyezettjei - veszprémi, békéscsabai is mogyoródi diákok - egyenként is több mint ezer, együtt pedig összesen több mint 4 ezer kilogramm elemet gyűjtöttek a verseny ideje alatt.

Az iskolák közötti versenyen szinte fej-fej mellett végeztek Fejér, Veszprém és Békés megyei csapatok. A legtöbb elemet, 1480 kilogrammot, a Bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola gyűjtötte, a második helyezést 1437 kilogrammal egy veszprémi intézmény (a Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola) érte el, míg a dobogó harmadik fokára egy békéscsabai iskola csapata (az Erzsébethelyi Általános Iskola Telephelye) állhatott fel, akik 1433 kilogrammot gyűjtöttek.

A 10 legtöbb mobiltelefont és e-kütyüt, valamint a 10 legtöbb használt elemet gyűjtő általános iskolás diák értékes mobiltelefont, tabletet, hordozható hangszórót és fejhallgatót nyert. A verseny eredményei részletesen ezen az oldalon találhatók meg.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!