Kijött az új Google Chrome!

Kijött az új Google Chrome!
A Google ígérete szerint március végén elérhetővé tette a Chrome böngésző új verzióját.

Újabb frissítést adott ki a Google a Chrome böngészőhöz, ezúttal azonban nem egy frissen talált biztonsági rés befoltozása miatt. A vállalat szabadjára engedte a Chrome 100-as verzióját, ami mostanra elvileg minden felhasználóhoz megérkezett.

Hogy ez valóban így van-e azt a szokásos módon lehet ellenőrizni: a menüből ki kell választani a Súgó, majd A Google Chrome névjegye opciókat. Ha a frissítés elérhető, azt automatikusan letölti a böngésző, majd ha ez befejeződött, csak újra kell indítani a programot, hogy élesedjen a csomag.

A keresőóriás majdnem 14 évvel ezelőtt, 2008-ban tette közzé a Chrome első változatát. Korábban hathetente frissítette a programot a cég, 2021-ben azonban négyhetes ciklusra váltott, hogy gyorsabban szállíthassa az új funkciókat. A 100-as verzió a windowsos és linuxos számítógépekre, a Macekre, valamint az androidos készülékekre és az iPhone-okra is elérhetővé vált.

A frissítés sok újdonságot ezúttal nem hoz el: az egyik legnagyobb változás, hogy új logót kapott a program. További változás, hogy a mobilos Chrome-ból kivette a Google az egyik legjobb funkciót.

Korábban egyébként kiderült: a 100-as verziójú Chrome komoly leállást okozhat az interneten. A Google szerint mivel hetekkel korábban figyelmeztetést küldtek erről a fejlesztőknek, így valószínűleg nem lesz fennakadás. Ha mégis, akkor a cég képes visszaállni a 99-es verzióra addig, amíg szükséges.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Chrome, böngésző